Illustratiefoto: Volgens het vluchtenbord op de website van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) zijn er elf vertrekkende en elf aankomende Italië-vluchten geannuleerd. Het zijn allemaal vluchten van Ryanair.
Volledig scherm
Illustratiefoto: Volgens het vluchtenbord op de website van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) zijn er elf vertrekkende en elf aankomende Italië-vluchten geannuleerd. Het zijn allemaal vluchten van Ryanair. © REUTERS

Veertigtal vluchten van en naar België geannuleerd door staking in Italië

Mensen die vrijdag van of naar Italië vliegen, moeten rekening houden met vertragingen en annulaties. Dat komt door een staking van luchtverkeersleiders in Italië. Er zijn een veertigtal vluchten van en naar België geschrapt, zo blijkt uit cijfers van Brussels Airport en de luchthaven van Charleroi.

0 reacties

 1. INTERVIEW. Na het fiasco in Charleroi: waarom zelfs dit nauwelijks imagoschade oplevert
  PREMIUM

  INTERVIEW. Na het fiasco in Charleroi: waarom zelfs dit nauwelijks imagoscha­de oplevert

  Na twee dagen chaos op de luchthaven in Charleroi kwamen vakbonden en directie gisterenochtend tot een akkoord. Tevergeefs probeerden huilende en duwende passagiers zich de luchthaven in te wurmen. Hoewel ook gisteren vertrekkende reizigers eraan waren voor de moeite: de deur bleef dicht. Transporteconoom Eddy Van de Voorde (UAntwerpen), maakt de balans en legt uit waarom Charleroi hier mee wegkomt en geen tweede Schiphol wordt.
 2. “Deze staking is niet expliciet gedekt door passagiersrechten”: wat als je je vlucht mist door drukte? En kan je dan nog rekenen op je reisverzekering?
  PREMIUM

  “Deze staking is niet expliciet gedekt door passagiers­rech­ten”: wat als je je vlucht mist door drukte? En kan je dan nog rekenen op je reisverze­ke­ring?

  Opnieuw grote chaos op de luchthaven van Charleroi vandaag. Het veiligheidspersoneel staakt voor de tweede dag op rij en bezet verschillende toegangswegen. Passagiers moeten daardoor lang wachten, en missen zo mogelijk hun vlucht. Maar wanneer heb je nu ook alweer recht op een schadevergoeding? En hoeveel bedraagt die dan? Onze journalist zocht het uit.