Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V)
Volledig scherm
Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) © BELGA

Veertien projecten krijgen geld voor digitaal waterbeheer

Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) heeft veertien projecten geselecteerd die budget krijgen voor digitaal waterbeheer. Het gaat om een maatregel in het kader van de Blue Deal, het plan dat de Vlaamse regering in de zomer van  2020 lanceerde in de strijd tegen waterschaarste en droogte.

 1. Kan Antwerpen dezelfde ramp overkomen als wat in provincie Luik is gebeurd? “Bij ons komt het gevaar vanuit de Noordzee”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Kan Antwerpen dezelfde ramp overkomen als wat in provincie Luik is gebeurd? “Bij ons komt het gevaar vanuit de Noordzee”

  Tien tot vijftien liter neerslag per vierkante meter: meer hoefde de stad Antwerpen de voorbije drie dagen (gelukkig) niet te slikken. Het is nochtans maar een fractie van de waterbom die de provincie Luik teisterde. Maar wat als hier óók 100 tot 200 liter per m² zou vallen? Professor integraal waterbeheer Patrick Meire (UAntwerpen) vergelijkt de Schelde met de Maas en voorspelt wat een verdere stijging van de zeespiegel zou kunnen teweegbrengen. “Gooi je er nu niet genoeg geld tegenaan, dan zullen de kosten nog veel hoger oplopen.”
 2. HET DEBAT. Is het een goede beslissing om de Dodentocht in te korten? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is het een goede beslissing om de Dodentocht in te korten? Dit is jullie mening

  Voor het eerst in de geschiedenis van de Dodentocht wordt het parcours van de wandeltocht ingekort van 100 kilometer tot 65 kilometer. De voorspelde hitte maakt het volgens de organisatie onverantwoord om wandelaars overdag verder te laten wandelen. Toch klinkt ook heel wat kritiek op de beslissing. Volgens sommigen is het inkorten van de tocht een betutteling en moet ieder voor zich kunnen beslissen. Onze lezers reageren alvast bijzonder verdeeld op de kwestie. Hieronder vindt u de opvallendste inzendingen.