Veerle Geerinckx volgt Lorin Parys op in Vlaams Parlement
Volledig scherm
Veerle Geerinckx volgt Lorin Parys op in Vlaams Parlement © Belga/Lukas

Veerle Geerinckx volgt Lorin Parys op in Vlaams Parlement

Veerle Geerinckx (N-VA), de burgemeester van het Vlaams-Brabantse Zemst, zal in het Vlaams Parlement het zitje van Lorin Parys overnemen. Parys kondigde maandag aan dat hij stopt met politiek en vanaf 1 april aan de slag gaat als nieuwe CEO van de Pro League.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Belgische broers trappen Duitser schedelbreuk aan après-skibar in Oostenrijk: “Met skibotten in het gezicht geschopt”
  PREMIUM

  Belgische broers trappen Duitser schedel­breuk aan après-ski­bar in Oostenrijk: “Met skibotten in het gezicht geschopt”

  Twee broers van 23 en 21 jaar uit Berlare hebben na een après-skifeestje in Oostenrijk een tijdlang in de cel gezeten. Een ruzie om een taxi bij de bar ontaardde in een zware vechtpartij. Eén van de slachtoffers, een dertiger, lag een tijdje met een schedelbreuk in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar overleefde de feiten. In principe riskeren de broers 10 jaar cel, al is de kans dat ze die effectief krijgen eerder klein. Ook in eigen land kwamen de twee al meermaals in contact met het gerecht. Een reconstructie van hun gewelddadige skireis.
  Berlare, Dendermonde