Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Veel mensen te laat naar de spoed met acute appendicitis, ‘abnormaal groot deel’ patiënten uiteindelijk ernstig ziek

Het valt op dat er zich in de ziekenhuizen de laatste weken veel minder patiënten aanbieden met acute appendicitis. Een abnormaal groot deel van hen is ernstig ziek en heeft daardoor een grote kans op ernstige complicaties. Daarom vermoeden het Koninklijk Belgisch Genootschap voor Heelkunde (RBSS) en de Belgische Groep voor Endoscopische Chirurgie (BGES) dat de huidige coronacrisis leidt tot een gevaarlijke vertraging in diagnose en behandeling.

2 reacties

  • Johan Streulens

    1 jaar geleden
    Dit is ook "menselijk".. Kinderen eerst..overbezorgd .. "Zichzelf" best "zelf" negerende.. Mesen en dieren wat gemeenschappelijk hebbende.. al verbaasd me dit wel.."menselijk" gezien.
  • David Van Nimmen

    1 jaar geleden
    Begrijp ik , mijn vrouw moest binnen voor iets in spoed en is uiteindelijk een dag in kliniek gebleven maar omdat ik inzag dat het zo niet verder kon . Maar is zeer hard waneer ge die niet mag bezoeken en Ik had het er zo moeilijk mee dat ik zelf die dag en de dag er na niet meer kost werken omdat ik aan vanalles en nog wat dacht , en al zeker wat als ze besmet is door mij want ik moet wel doorwerken . Gelukkig ging het terug beter als ik men vrouw zag.