Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Veel mensen te laat naar de spoed met acute appendicitis, ‘abnormaal groot deel’ patiënten uiteindelijk ernstig ziek

Het valt op dat er zich in de ziekenhuizen de laatste weken veel minder patiënten aanbieden met acute appendicitis. Een abnormaal groot deel van hen is ernstig ziek en heeft daardoor een grote kans op ernstige complicaties. Daarom vermoeden het Koninklijk Belgisch Genootschap voor Heelkunde (RBSS) en de Belgische Groep voor Endoscopische Chirurgie (BGES) dat de huidige coronacrisis leidt tot een gevaarlijke vertraging in diagnose en behandeling.

2 reacties

 • Johan Streulens

  1 jaar geleden
  Dit is ook "menselijk".. Kinderen eerst..overbezorgd .. "Zichzelf" best "zelf" negerende.. Mesen en dieren wat gemeenschappelijk hebbende.. al verbaasd me dit wel.."menselijk" gezien.
 • David Van Nimmen

  1 jaar geleden
  Begrijp ik , mijn vrouw moest binnen voor iets in spoed en is uiteindelijk een dag in kliniek gebleven maar omdat ik inzag dat het zo niet verder kon . Maar is zeer hard waneer ge die niet mag bezoeken en Ik had het er zo moeilijk mee dat ik zelf die dag en de dag er na niet meer kost werken omdat ik aan vanalles en nog wat dacht , en al zeker wat als ze besmet is door mij want ik moet wel doorwerken . Gelukkig ging het terug beter als ik men vrouw zag.
 1. Vaccinatiecentra zijn aan absolute topweek begonnen: elke 0,9 seconde een coronaprik in een arm, einde deze week meer dan 70 procent volwassenen ingeënt
  39

  Vaccinatie­cen­tra zijn aan absolute topweek begonnen: elke 0,9 seconde een coronaprik in een arm, einde deze week meer dan 70 procent volwasse­nen ingeënt

  De 95 Vlaamse vaccinatiecentra zijn aan de belangrijkste week van de hele campagne tegen corona begonnen. Met 677.010 vaccins zullen ze meer dan één prik per seconde kunnen toedienen en op zeven dagen tijd meer dan 10 procent van de bevolking een vaccin geven. Vooral het aantal eerste prikken ligt erg hoog, waardoor de vaccinatiegraad fors zal toenemen.