Marc Peeters, advocaat gespecialiseerd in 'fietsrecht', op de achtergrond
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Peeters, advocaat gespecialiseerd in 'fietsrecht', op de achtergrond © Photo News

Veel fietsongevallen gebeuren tussen fietsers zelf: "Als je fietscomputertje te hoge snelheid verraadt na ongeval, riskeer je écht wel problemen”

“Ruim op 1 op 10 van de zware fietsongevallen gebeurt tussen fietsers onderling.” Zo zegt advocaat Marc Peeters, na een dodelijke botsing tussen een ‘coureur’ en een gepensioneerde fietser op een Antwerps jaagpad. “Ook wielertoeristen en speedpedelecs moeten zich dringend aan die maximumsnelheid van 30 km/u beginnen te houden.”

 1. COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: “Ik bereid me nu voor op mijn chemoweek met haar allesoverheersende misselijkheid en 72 uur aan depressieve gedachten”
  PREMIUM

  COLUMN. Chef-kok Tom (35), papa van 2, die strijdt tegen kanker: “Ik bereid me nu voor op mijn chemoweek met haar allesover­heer­sen­de misselijk­heid en 72 uur aan depressie­ve gedachten”

  Eerst kwam corona, daarna de ongeneeslijke kanker. Hooguit 2,5 jaar heeft chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent nog te leven. Dat doet de papa van Leo (5) en Daniel (7) voluit en met veel humor. Elke week schrijft hij over zijn goede en slechte dagen. Net zoals hij zich in de keuken met de mise-en-place voorbereidt op de service, zo zet Tom zich schrap voor de week van zijn chemo. “Ik verzamel al m’n moed en doorzettingsvermogen en bouw er een heus kasteel mee, omgeven door een slotgracht van wilskracht.”
 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Na het dodelijke fietsongeval: mag een groep wielertoeristen overal even snel rijden?
  PREMIUM

  Na het dodelijke fietsonge­val: mag een groep wielertoe­ris­ten overal even snel rijden?

  Het Antwerpse parket onderzoekt of een groep wielertoeristen de snelheid van dertig kilometer per uur overschreed, toen ze het stuur van een bejaarde man aantikten aan het Albertkanaal. De man viel op zijn hoofd en overleed aan zijn verwondingen. Maar wat riskeert de wielergroep nu? En wat zijn eigenlijk de fietsregels wanneer een bende wielertoeristen ‘s zondags eropuit trekt? De bekendste fietsflik van het land David Stevens legt het uit.