Vlaams minister van Werk Hilde Crevits.
Volledig scherm
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits. © Photo News

VDAB wil meer tijdelijk werklozen naar opleiding leiden

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB lanceert een campagne om opleidingen in de kijker te zetten bij tijdelijk werklozen. Dat meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).

16 reacties

 • Greta Verplancke

  1 maand geleden
  Zij heeft goed zeggen met haar wedde. Ik word 60. Verloor vorig jaar mijn job. Het is geen lachertje constant negatief reacties op sollicitaties, om nog maar te zwijgen van het alleen zijn.
 • Ronny Gyles

  1 maand geleden
  Ben 58, een cursus volgen is al niet meer evident. En om bij elke sollicitatie te horen dat je te oud bent omdat men niet meer in je wil investeren voor die paar jaar dat je nog moet werken ... . Neen dank U, activeer de werkloze jeugd maar want die krijgen alles in hun schoot geworpen zonder dat ze er ooit voor afgedragen hebben. Een ideale kans voor hen, wisselen met oudere tijdelijke werklozen zodat ze aan een job geraken. De oudere tijdelijke werklozen kunnen hen 3 mnd opleiding geven
 • Herbert Verbeeck

  1 maand geleden
  Mms toch ook eens nadenken of je dit soort berichten ook naar mensen moet sturen die op twee maanden van hun pensioen staan maar door de omstandigheden even op tijdelijke werkloosheid staan. Dat is ook nuttige besteding van overheidsgelden, zeker met de kruisbankmogelijkheden.
 • Jeaninne Bonduwe

  1 maand geleden
  Is dat ook van toepassing voor de restauranthouders en cafebazen?
 • Martine Mommen

  1 maand geleden
  Tja, dan moet je al een goede kennis hebben, voor je mag starten, dus dit is onzin...
 1. Brussels Airport in april nog altijd maar op tiende van normale aantal passagiers
  1

  Brussels Airport in april nog altijd maar op tiende van normale aantal passagiers

  In april 2021 reisden er 250.065 passagiers via Brussels Airport, een daling met 89 procent ten opzichte van april 2019 (voor de coronacrisis), maar wel een iets hoger aantal dan in februari en maart. Dat meldt de luchthaven woensdag. Het lage percentage is een gevolg van het verbod op niet-essentiële reizen dat gold tot 18 april en van de vele reisbeperkingen en -voorwaarden, klinkt het. De luchtvracht bleef daarentegen sterk groeien: de volumes stegen met 72 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2020.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas