Belga
Volledig scherm
© Belga

VDAB ontvangt meer vacatures dan voor coronacrisis

De voorbije twaalf maanden werden 297.928 vacatures gemeld aan de VDAB. Dat is 16,4 procent meer dan in de periode van twaalf maanden daarvoor, zo meldt de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst maandag. Het aantal vacatures over twaalf maanden overschrijdt daarmee het pre-coronaniveau.

9 reacties

 • bart vansteenkiste

  3 maanden geleden
  welke vacaturen zijn het allemaal !! ik kan ook direct 20.000 open vacaturen tonen op hun servers die vervallen zijn en die toch open blijven staan maar ze hebben allang niemand meer nodig , allemaal blablabla , en dan zeggen ze het is ons taak niet om ze te verwijderen maar aan de werkgevers maar ze blijven allemaal mee draaien in het systeem , u mag iets zeveren maar niet overdrijven , en welke jobs en uurlonen van onder de 13 euro bruto , of nog lager daar kom ik mn kot niet voor uit man.
 • Brent Reynaert

  3 maanden geleden
  Bij de VDAB draait alles vierkant. Zelfs hun beroepenfilmpjes op hun site zijn 20 jaar oud. Veel verlof daar maar weinig doen.
 • van roy jozef

  3 maanden geleden
  Een instelling met nul ervaring op een werkvloer. Nog nooit verder geweest dan hun bureautje. Gemakkelijke visvijver voor werkgevers om tijdelijke aan te werven tegen 7 euro per uur.
 • Bob Vrebosch

  3 maanden geleden
  Hoog tijd om de langdurige " werkzoekenden " aan het werk te zetten. Job aanvaarden of uitkering kwijt. Uiteraard moet er een uitzondering blijven voor "echte" medische dossiers. Maar regering zal dit zeker niet durven realiseren om hun "achterban " niet tegen het hoofd te stoten.
 • John Doe

  3 maanden geleden
  Oplossing: arbeiders leer betalen dan 'hoogopgeleiden' waar er een overschot aan is, zo krijg je direct de vacatures ingevuld! Zie wat er gebeurd in de VS: overschot aan vacatures, de lonen verhoogt vacatures worden ingevuld! De mensen zijn het beu om miljarden op te brengen waar ze geen duit van zien maar waar anderen met dure wagens van rondrijden en een gratis telefoon, en een gratis Apple laptop en extra's en bonussen en voordelen, allemaal betaald van de mensen in de productie hun zweet!
 1. Voor derde keer in drie weken tijd klimt jeugddelinquent over poorten De Grubbe: “Firma die instelling beter moet beveiligen, kan pas donderdag komen”
  Everberg

  Voor derde keer in drie weken tijd klimt jeugddelin­quent over poorten De Grubbe: “Firma die instelling beter moet beveiligen, kan pas donderdag komen”

  In Everberg is de politie maandagavond met man en macht op zoek naar een ontsnapte jeugddelinquent. Alweer, want het is al de derde jongere in evenveel weken tijd die uit De Grubbe weet te ontsnappen. En opnieuw gebeurde dat door over enkele poorten te klimmen. Vorige week nog werd beslist dat de poorten beter beveiligd zullen worden, maar de bevoegde firma kan de werken pas donderdag uitvoeren.
 1. EXCLUSIEF HLN DOCU. De camerabeelden die tonen wat er op weg naar de cel exact met Jim Cooreman (36) gebeurde
  Play

  EXCLUSIEF HLN DOCU. De camerabeel­den die tonen wat er op weg naar de cel exact met Jim Cooreman (36) gebeurde

  In de nacht van 25 op 26 oktober 2019 belt Lebbekenaar Jim Cooreman (36) de hulpdiensten. De man vraagt een ambulance, enkel de politie kwam. Enkele uren later ligt zijn levenloos lichaam in een politiecel in Dendermonde, de dokter kan enkel zijn overlijden vaststellen. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen zowel camerabeelden als verslagen en verhoren van Comité P in de zaak-Cooreman in handen. Daaruit blijkt dat bij die fatale nacht toch heel wat vraagtekens bestaan.
 2. Onderzoek heropend na schokkende videobeelden: “Hij stierf op betonnen celvloer, terwijl niemand naar hem omkeek”
  Play
  PREMIUM

  Onderzoek heropend na schokkende videobeel­den: “Hij stierf op betonnen celvloer, terwijl niemand naar hem omkeek”

  In de zaak rond de dood van Jim Cooreman (36) is het onderzoek heropend. Exact twee jaar geleden stierf de man in een politiecel van Dendermonde, na een nacht vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen. Dat blijkt uit onderzoek van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’, die zowel de camerabeelden als het hele gerechtelijk onderzoek konden inkijken. Zo had Jim zelf het noodnummer gebeld met de vraag om een ambulance te sturen, enkel de politie kwam. Toen hij in de boeien lag in de combi, stelde de korpschef zelf voor om hem naar een dokter van wacht te brengen. Maar ook dat gebeurde niet. Een reconstructie van de fatale nacht.