Pieter Timmermans.
Volledig scherm
Pieter Timmermans. © BELGA

VBO-voorzitter Pieter Timmermans over loonverleg: "Regering moet consistent zijn voor geloofwaardigheid”

De federale regering zal bij haar beslissing over de toegestane loonstijging consistent moeten zijn voor haar eigen geloofwaardigheid. Zoniet vreest VBO-topman Pieter Timmermans dat ons land “aan de afrit van de loonontsporingen” staat. Dat zei hij in De Zevende Dag. Kamerlid Nathalie Muylle van meerderheidspartij CD&V vindt dat verschillende partijen zich niet loyaal hebben gedragen.

28 reacties

 • Dirk BERX

  2 weken geleden
  Gino, dan gaan bij de volgende verkiezingen NVA, VB en PVDA de Vlaamse meerderheid worden ? Want schijnbaar vergeet de Vlaming heel snel, want een week geleden haalde de NVA zelfs de kiesdrempel niet meer !
 • raf peeters

  2 weken geleden
  Geloofwaardig?.Hoe geloofwaardig kan je zijn opslag te eisen terwijl gepensioneerden al 28 jaar hun pensioen gehypothekeerd wordt met 2 % solidariteitsbijdrage (die alleen gepen-sioneerden betalen ,tot zover solidair) al 6 indexsprongen hebben moeten slikken ,in hoeverre is pensioen mee gegaan met de levensduurte?.Wel al ze niet tevreden zijn met 0.40% ,geef ze dan aan gepensioneerden die zullen het begroeten en niet 5€ afpak-ken op 1 januari dit jaar zonder ook maar enige uitleg(dat ook nog)
 • Jean Vermote

  2 weken geleden
  Schaf eindelijk eens de senaat af en de provincieraden en beperk het aantal ministerposten met de helft. Dan zijn we eindelijk op goede weg.
 • Gino Sinnesael

  2 weken geleden
  "Regering moet consistent zijn voor geloofwaardigheid”. Deze regering had al vanaf het begin geen geloofwaardigheid, want ze heeft de stem van de Vlaamse kiezer in de vuilbak gekieperd om toch maar aan de macht te blijven/komen. Hoeveel Vivaldi-partijen gaan bij de volgende verkiezingen nog de kiesdrempel halen?
 • jos duriau

  2 weken geleden
  In plaats van het de kleine man nog moeilijker te maken , zouden ze beter de te hoge belastingen eens onder de loupe nemen , zodat dat de mensen netto meer overhouden. Het aantal regeringen en ministers dat moet betaald worden met belastinggeld is veel te hoog.Het gaat hier over miljarden , snoei daar in en dan is er helemaal geen probleem om meer dam 0,4% te geven aan de werkmensen.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm