Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

VB: “Groeipakket trekt massaal Afghaanse minderjarigen naar Vlaanderen”

Het aantal niet-begeleide minderjarige vreemdelingen dat naar ons land komt en zijn weg vindt naar het Vlaamse Groeipakket steeg op twee jaar met 60%. De toename is vooral toe te schrijven aan Afghaanse minderjarigen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) opvroeg bij minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). 

 1. Welke kritiek op elektrische wagens is terecht? Expert: “Tegen 2030 komt er een doorbraak op gebied van batterijen”
  PREMIUM

  Welke kritiek op elektri­sche wagens is terecht? Expert: “Tegen 2030 komt er een doorbraak op gebied van batterijen”

  Vlaanderen raakt niet uitgepraat over Jurgen (47) die zijn Tesla inruilt voor een benzineauto. In het debat over de elektrische wagens lopen de emoties zeer hoog op, zo blijkt. Welke kritieken zijn terecht, welke niet? Hoe komt het dat de batterij van zulke wagens veel zwakker lijkt dan autobouwers voorhouden? En wanneer worden elektrische auto’s eindelijk goedkoper? Professor Joeri Van Mierlo (VUB), dé autoriteit in België, beantwoordt al uw prangende vragen.
 2. Arbeidseconoom Stijn Baert over uitzonderingen op afschaffing vaste benoemingen: “Je bent met belastinggeld bezig, dat moet je kunnen verantwoorden”
  PREMIUM
  80

  Arbeidseco­noom Stijn Baert over uitzonde­rin­gen op afschaf­fing vaste benoemin­gen: “Je bent met belasting­geld bezig, dat moet je kunnen verantwoor­den”

  In het vijfsporenbeleid dat de Vlaamse regering op tafel legt, worden vaste benoemingen voor ambtenaren vanaf volgend jaar afgeschaft. Maar er zijn uitzonderingen: zogenaamde gezagsfuncties en loodsen zullen wél nog vastbenoemd kunnen worden. “Een typisch compromis à la belge, maar dan op Vlaams niveau”, meent professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent).