Paus Franciscus staat achter de nieuwe richtlijnen.
Volledig scherm
Paus Franciscus staat achter de nieuwe richtlijnen. © Photo News

Vaticaan wil laatste sacramenten weigeren bij euthanasie. De Gucht: “Wereldvreemde, middeleeuwse uitspraken”

Patiënten die ervoor hebben gekozen om te sterven via euthanasie of geassisteerde zelfdoding mogen geen laatste sacramenten meer krijgen. Dat schreef de Congregatie voor de Geloofsleer, de hoeder van de katholieke leer, vandaag in een nieuwe brief ‘Samaritanus Bonus’ aan gelovigen. De nieuwe richtlijnen werden persoonlijk goedgekeurd door paus Franciscus.

26 reacties

 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Jan Casier, als alleen de "almachtige" beslist over leven of dood, zegt ge dat het geen rol speelt of ge euthanasie of zelfmoord pleegt. Immers als de "almachtige" niet wil dat ge sterft, blijft ge leven. Feit dat het dikwijls toch lukt is dan een teken dat de "almachtige" er geen bezwaar tegen heeft dat ge het hier voor bekeken houdt.
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Voor iedereen die een beetje geschiedenis heeft gekregen op school, of die geintreseerd is in de geschiedenis van die zogenaamde kerk, weet en kan zien en lezen waar de kerk voor staat. En dat is niet wat ze de mensen probeert wijs te maken.
 • Jan Casier

  1 jaar geleden
  Ik sta achter onze Paus,alleen de almachtige beslist over leven en dood! Wij als gemeenschap kunnen alleen de stervenden bijstaan met de medische middelen. En vergeet ook niet dat de kerk alleen enkel een instelling is dat bestuurd wordt door mensen waarin eveneens zwakkelingen zijn .Dus geloven is wel iets anders.het geloof is niet de kerk,maar wel wat ge innerlijk aanvoelt.En als men denkt dat men GOD enkel nodig heeft als men in de miserie zit en verder GOD negeert,stel Uzelfe in zijn plaats
 • Pierre Van Haute

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af moest er zoiets als een God bestaan zou hij deze uitspraak steunen volgens hun geloof vergeeft deze toch alles ook al ben je een zondaar. Geloof is onderdrukking van de gewone en simpele mens zie maar naar het verleden
 • Anna Kupper

  1 jaar geleden
  Complete onzin wat deze paus uit haalt. En hij vraagt zich af hoe het komt dat er meer Christenen afhaken? Kompleet wereldvreemde visie dit.