Paus Franciscus staat achter de nieuwe richtlijnen.
Volledig scherm
Paus Franciscus staat achter de nieuwe richtlijnen. © Photo News

Vaticaan wil laatste sacramenten weigeren bij euthanasie. De Gucht: “Wereldvreemde, middeleeuwse uitspraken”

Patiënten die ervoor hebben gekozen om te sterven via euthanasie of geassisteerde zelfdoding mogen geen laatste sacramenten meer krijgen. Dat schreef de Congregatie voor de Geloofsleer, de hoeder van de katholieke leer, vandaag in een nieuwe brief ‘Samaritanus Bonus’ aan gelovigen. De nieuwe richtlijnen werden persoonlijk goedgekeurd door paus Franciscus.

  1. EXCLUSIEF. Moordenaar Marcel Huybrechts schrijft opvallende brief na weigering euthanasie: “Ik ga nu in hongerstaking tot de dood”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Moordenaar Marcel Huybrechts schrijft opvallende brief na weigering euthanasie: “Ik ga nu in hongersta­king tot de dood”

    Tweevoudig moordenaar Marcel Huybrechts (68) wil niet nog eens 8 jaar in de gevangenis zitten. Hij heeft ondraaglijke pijn, zowel fysiek als mentaal. De ‘schrik van Geel’ vroeg euthanasie aan, maar die wordt geweigerd door de dokters. In een brief aan onze redactie schrijft Huybrechts hoe hij daar mee omgaat en zelf voor een oplossing wil zorgen. Huybrechts maakte twee dodelijke slachtoffers, een derde overleefde maar nipt. Lees exclusief mee wat hij vanuit de gevangenis te vertellen heeft.