Een waarschuwing op het festival Tomorrowland in Boom.
Volledig scherm
Een waarschuwing op het festival Tomorrowland in Boom. © BELGA

Vaststellingen van drugshandel op festivals verdubbeld op vier jaar tijd

Het aantal door de politie geregistreerde feiten van drugshandel tijdens publieke evenementen zoals muziekfestivals, kermissen en beurzen is tussen 2014 en 2018 meer dan verdubbeld van 45 tot 102. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) op een schriftelijke vraag van Barbara Pas (Vlaams Belang).

1 reactie

 • Andy De Schieter

  2 jaar geleden
  Men moet niet hypocriet doen. Alcohol en sigaretten zijn ook drugs. Iedereen op elk festival doet iets. Bier, tabak, een pil of wat dan ook, iedereen doet iets. Want wat heb je er aan om ergens volledig nuchter te staan ?
 1. Dit weten we over de slachtoffers na instorting school: pas getrouwde vrouw die kindje had verloren was in Antwerpen om haar man te bezoeken, Portugal rouwt om slachtoffers
  UPDATE

  Dit weten we over de slachtof­fers na instorting school: pas getrouwde vrouw die kindje had verloren was in Antwerpen om haar man te bezoeken, Portugal rouwt om slachtof­fers

  Bij de instorting in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid zijn vijf dodelijke slachtoffers gevallen. Vier mensen met de Portugese nationaliteit en een Moldaviër die met een Roemeens document aan het werk was in ons land. Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) was de vrouw van een van de slachtoffers pas getrouwd en had ze onlangs een kindje verloren. Ze was in Antwerpen op vakantie om haar man te bezoeken.
 2. Tientallen mensen komen samen op wake voor Jürgen Conings
  Play

  Tientallen mensen komen samen op wake voor Jürgen Conings

  Tientallen vrienden en familieleden zijn samengekomen op een wake voor Jürgen Conings. Het lichaam van de vermiste militair is teruggevonden in het Dilserbos. De man was al vermist sinds 17 mei. De voorbije weken werden er grootschalige zoekacties gehouden naar de militair die bewapend was en bedreigingen had geuit. Zijn familie heeft het nieuws over de vondst van Conings zijn lichaam via de media vernomen. Ze reageren aangeslagen.