(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Belga

Vast tarief voor ambulancerit vanaf volgend jaar

De regering trekt 35 miljoen euro uit om de Dringende Geneeskundige Hulpverlening (DGH) extra te ondersteunen en de subsidies voor ambulancediensten te verhogen. Dat gebeurt op initiatief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Vanaf 1 januari 2019 komt er ook een eenheidstarief van 60 euro voor een ambulanceoproep, ongeacht hoe ver de ziekenwagen moet rijden. Beroepsvereniging Belgambu en het Vlaams Patiëntenplatform reageren positief op de voorstellen.

5 reacties

 • Gaston Miar

  3 jaar geleden
  En wanneer gaat men mogen kiezen naar welk ziekenhuis? Op voorwaarde dat het geen extra lange rit is. Belangrijk als men in bepaald ziekenhuis behandeld wordt.
 • eric loyens

  3 jaar geleden
  Moeder zir in home een verplaatsing naar ziekenhuis en terug voor 5 km 100€ das gewoon diefstal
 • Karsten Smeesters

  3 jaar geleden
  @louis den duiker: brandweer Wetteren heeft een eigen ambulancedienst, de gemeente maakt het hen wel lastig door de kazerne niet bereikbaar te houden. Een spoed betekent nog niet dat je een MUG krijgt. Toen het ziekenhuis in Wetteren een eigens spoed had, was de dienstverlening ronduit slecht
 • willy v.d.brande

  3 jaar geleden
  en liefst ook nieuwe sirene's , hier rijdt er eentje rond aan het erasmusziekehuis borgerhout buurt , mensen steken vingers in hun oren als die voorbijkomt , echt ni te doen !!
 • louis den duiker

  3 jaar geleden
  Beter eens weer de spoed en ambulance dienst van ziekenhuis Wetteren weer invoeren , als er iets ernstigs gebeurd moet MUG van Aalst of Gent komen , duurt minimum 12 - 13 minuten , zeer kostbare minuten , eer die ter plaatse zijn , is dan denk ik te laat ......