Michael Versluys en Vanessa Van Achter met twee van de vijf kinderen uit hun samengesteld gezin. "In de supermarkt, aan de benzinepomp, het is momenteel altijd stress, door de stijgende levensduurte."
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Versluys en Vanessa Van Achter met twee van de vijf kinderen uit hun samengesteld gezin. "In de supermarkt, aan de benzinepomp, het is momenteel altijd stress, door de stijgende levensduurte." © Gregory Van Gansen / Photo News

Vanessa (36) en Michael (38) uit Hemiksem zien voorschotfactuur verdubbeld: “Zelfs op het nachtlampje van de kinderen besparen we”

Van 300 euro naar 620 euro, die raketvlucht maakte de voorschotfactuur van Vanessa Van Achter en partner Michael Versluys uit Hemiksem. Ze werken allebei, doen geen zotte dingen, maar hun kinderen willen ze niet tekort doen. Dat wordt sinds de stijgende energieprijzen steeds lastiger. “Extra dekentjes tegen de kou, nadenken bij elke lamp die je doet branden: het is schrápen.”

86 reacties

 • phil smedts

  4 maanden geleden
  Als de politiek echt het volk zou vertegenwoordigen, zouden ze iets doen aan de woekerwinsten die bedrijven momenteel maken op de kap van de burger. Helaas vertegenwoordigt de politiek het bedrijfsleven, en niet de burger.
 • Dany Herman

  4 maanden geleden
  Aftappen VOOR de meter is geen diefstal alleen zo kom je op deftige prijs.
 • leen hanssens

  4 maanden geleden
  Die laten dag en nacht de verwarming branden zeker?
 • johanneke li

  4 maanden geleden
  voorschotfactuur? is dat dan 620euro per maand?, zelfs 300 is ver overdreven, dan moet je echt alles dag en nacht laten branden! dan ben je gewoon dom bezig en is dat eigen schuld!
 • Bjorn Veraa

  4 maanden geleden
  Ja ze raden je aan om te besparen maar vergeet niet doordat iedereen normaal veel minder verbruikt dan vroeger. Stijgen toch de prijzen omdat de regering toch aan hetzelfde belastinginkomsten wil blijven zitten. Met andere woorden hoe minder iedereen verbruikt hoe duurder het allemaal zal worden.
 1. Meer dan 12.000 Belgen rijden met vervallen plastic rijbewijs: bestuurders riskeren boete, rijverbod of gevangenisstraf

  Meer dan 12.000 Belgen rijden met vervallen plastic rijbewijs: bestuur­ders riskeren boete, rijverbod of gevangenis­straf

  Meer dan 12.000 Belgen rijden rond met een vervallen plastic rijbewijs. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld) aan minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo). Wie zonder geldig rijbewijs rijdt, riskeert een geldboete van 1.600 tot 16.000 euro, een rijverbod van acht dagen tot vijf jaar of een gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar. Als bij een ongeval wordt vastgesteld dat het rijbewijs van de bestuurder vervallen is, heeft dat ook grote gevolgen voor de verzekering.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.