Minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput.
Volledig scherm
Minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput. © Photo News

"Vandeput keert terug naar politieke benoemingen bij leidende ambtenaren": bonden verlaten overleg met kabinet

De overheidsvakbonden hebben vanochtend een overleg met het kabinet van minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) verlaten. Dat ging over de aanduiding van leidende ambtenaren in de federale overheden. Het gemeenschappelijk vakbondsfront is misnoegd omdat de minister de aanwervingen wil uitbesteden aan de privé en het sociaal overleg negeert, klinkt het. "Dit is een terugkeer naar politieke benoemingen van vroeger. De minister doet afstand van de neutraliteit en objectiviteit." Volgens Vandeput "spelen de bonden spelletjes".

18 reacties

 • jo vandenberghe

  5 jaar geleden
  N-VA de kampioenen in benoemingen en graaien.
 • Jan Van Rompaey

  5 jaar geleden
  Vroeger was het eigen volk eerst, maar dat mocht niet. Nu is het vrienden eerst geworden en dat mag wel. Bende huichelaars.
 • Dan Midden

  5 jaar geleden
  Akkoord om en extern orgaan mee mensen te laten screenen om politieke benoemingen tegen te gaan! Anderzijds ben ik niet akkoord met de stelling van verplichte jorotation: Elke nieuwe cef wilt zijn stempel doordrukken, wilt "scoren" om bij de volgende ronde een beter postje te bemachtigen, velen zetten foute veranderingen in gang met veel publiciteit en als het foutloopt is het de schuld van de opvolger! Goede managers roesten niet vast, die blijven ok!
 • Marc Baeyens

  5 jaar geleden
  De bonden denken weeral aan hun eigen belang.
 • marc tamar

  5 jaar geleden
  100% mee eens.Bekwame mensen aan de top!