Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit). © BELGA

Vandenbroucke wil vrijstelling sociale bijdragen bij eerste aanwerving aanpassen: trofee regering-Michel kost tot 1 miljard per jaar

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft een voorstel klaar om de vrijstelling van sociale bijdragen bij een eerste aanwerving aan te passen. Alleen de Franstalige liberalen verzetten zich nog fors tegen een inperking van één van de paradepaardjes uit de taxshift van de regering-Michel. Dat schrijft ‘De Tijd’.

57 reacties

 • Kenneth Geers

  1 jaar geleden
  De maatregel is er gekomen om KMO's te stimuleren hulp in huis te nemen, en de werkloosheid te doen dalen. Dat lukt, want ook wij hebben dit als jong bedrijf, waar we als man en vrouw (30-ers) beiden nood hadden aan hulp, gebruik van kunnen maken. Onze medewerkster is een even groot deel van ons team. Zonder deze maatregel had zij er nooit gekomen. Stel dan gewoon even de vraag (en kruip uit jullie miserabele cocon): wie denk je dat er hierbij meest gekloot wordt? Jonge KMO's of multinationals?
 • Evan De Jongh

  1 jaar geleden
  Lees eerst het artikel goed voor je reageert, sommigen hier hebben maar twee hobby's zagen en klagen. Het is een cadeau dat Michel (MR) heeft gegeven, niet VDB, hij wil het juist gaan beperken. Is het eerlijk dat iemand in de hoogste loonschaal zit gesubsidieerd wordt door alle werkmensen? Hij gaat uw geld niet afpakken hé, dat hebben de vorige regeringen al gedaan, hij wil de bedragen en termijn beperken. Het is ook wel bizar dat hier nog nooit iets over gezegd is, wat wou MR weer verbergen?
 • Greta Van den broecke

  1 jaar geleden
  @ Karel Dillen, ik ben nu bijna 5 jaar bezig als freelance administrator. Waarom? Omdat ik op mijn 57 jaar en na 35 jaar ervaring als Directie-assistente (met een CV om u tegen te zeggen), niet meer aan de bak kwam in de privé. Bedrijven nemen liever jongere mensen aan. Aangezien ik graag werk en me nog veel te jong vond om te stoppen, heb ik toen beslist om zelfstandig te worden. Ik kan u verzekeren dat men als werknemer veel meer zekerheid en voordelen heeft.
 • willem van gool

  1 jaar geleden
  Hij begint beter over de coördinatiecentra van Multinationals die in het beste geval maar 4% belastingen betalen. Die zijn ingevoerd onder de socialisten en leveren nauwelijks werkgelegenheid op. De maatregel voor de eerste werknemer levert meer belastingen op want die werknemer wordt met meer dan 4% belast. Hij spreekt over een gemiste inning maar vergeet de baten er bij te vermelden, nl. werkgelegenheid in kmo's en de belasting daarop.
 • johan de groote

  1 jaar geleden
  Schaf ALLE premies en cadeaus (o.a.dop) af, uiteindelijk zijn zij die wél werken die dit allemaal moeten bekostigen.