Frank Vandenbroucke (Vooruit)
Volledig scherm
Frank Vandenbroucke (Vooruit) © BELGA

Vandenbroucke wil snel akkoord over HPV-test om baarmoederhalskanker op te sporen

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil de invoering van de HPV-test als begintest voor het opsporen van baarmoederhalskanker financieren indien de gewesten grotere inspanningen leveren om vrouwen te overtuigen zich te laten testen. Dat heeft hij maandag gezegd in het VRT-programma Terzake. De minister roept op tot een snel akkoord.

7 reacties

 • Roeland Van de Wal

  1 maand geleden
  Al jaaaaaaren zijn ze daar me bezig en nog geen echt resultaat. Aankondigingspolitiek is dit.Meer niet.Trouwens tegen die tijd is er weer een nieuwe legislatuur en kan het weer op de lange baan geschoven worden. Procrastinatie noemt men dit.
 • jos kenis

  1 maand geleden
  Vandenbroucke en een snel akkoord in 1 zin, dat moet een vergissing zijn.
 • Marc Baeyens

  1 maand geleden
  Eens het in het nieuws komt willen ze er snel werk van maken, zo zijn alle trado politici. Maar eens de storm wat wegebt zijn ze het even gouw vergeten.
 • Glenn Van Rillaer

  1 maand geleden
  Federale regering rekent op de gewesten... voor de zoveelste keer, schaf die gewesten af. Moest er enkel een federale regering zijn, dan was dit binnen de kortste keren in orde, want dan moeten er geen 6 ministers dagen, weken of maanden over palaveren, wat de burger ook nog eens handen vol geld kost. Eén land, één regering.
 • Peter Nols

  1 maand geleden
  Zoveel mogelijk regeringen om al die politici en gevolg te laten profiteren, en dat mag gerust wat mensenlevens kosten. Men moet nu eenmaal prioriteiten stellen.