Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © Photo News

Vandenbroucke wil ook apothekers coronavaccin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrechte kaakslag”

De werkdruk bij de huisartsen is groot en volgens minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) moeten zij zich kunnen focussen op hun kernopdrachten. Daarvoor zijn een aantal ingrepen nodig. Zo werkt hij momenteel aan een wetsvoorstel waarbij ook apothekers coronavaccins zouden mogen geven. Dat zegt Vandenbroucke bij ‘De Inspecteur’ op Radio 2. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) verzet zich evenwel met klem tegen het voorstel. “De regering is gewaarschuwd: dit zou weleens de spreekwoordelijke druppel te veel kunnen zijn”, zo klinkt het.

26 reacties

 • Jan De Roeck

  1 maand geleden
  En mogen apothekers dan ook het griepspuitje zetten?
 • John somers-nore

  1 maand geleden
  Die moet echt gaan stoppen de moneyburner .injectie tegen covid ies niet verplicht en kan het ook niet worden want iedereen beslis over zyn eigen lichaam en dat is een fundamenteel recht
 • Daniel Tant

  1 maand geleden
  Daniel Tant. Nu gaat hij nog voor een derde plus een vierde prik de mensen ophitsen weet nog wel wat hij verteld ik denk het niet, het is gewoon om uw boel kwijlt te geraken en een gezonde mensen ze inspuiten Mr Vandenbroucke.
 • Lucas Vissers

  1 maand geleden
  Wij zullen het bekijken ! Als dat zou nodig zijn of we zullen er eens over vergaderen op korte termijn ! Zes ministers van volksgezondheid moet eerst toch eens nadenken !
 • Luc Verstraelen

  1 maand geleden
  Alexa Grieken.Inderdaad iedereen kan het zetten van een spuitje aanleren. De grote vraag is wie er verantwoordelijk is als het misloopt en wie er dan bekwaam is om gepast te reageren.Juist,enkel een gediplomeerde arts. Waarom denk je dat er in elk vaccinatiecentrum min.2 artsen aanwezig waren/ zijn?Waarom moesten we na de prik min.15 minuten onder toezicht van een arts in het vaccinatiecentrum blijven?Enkel voor de gemoedrust van de mensen was dit al belangrijk.