Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © EPA

Vandenbroucke wil geen ‘vaccinprivileges’, maar stelt zich wel vragen: “Mogen grootouders die gevaccineerd zijn losser omgaan met hun kleinkinderen, of niet?”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil weten of er versoepelingen kunnen komen voor mensen die al gevaccineerd zijn, schrijven de kranten van Mediahuis dinsdag. Verschillende partijen reageerden al afwijzend. Aan onze redactie nuanceert Vandenbroucke: “Het zal altijd ‘samen uit samen thuis’ zijn”, zegt hij. Maar hij ziet wel nieuwe vragen opborrelen nu de vaccinatiecampagne vordert.

97 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 maand geleden
  Waarom verloopt dat vaccineren zo traag? Vorige week werd ik ook ingeënt er waren slechts 20 opgeroepen personen op dat ogenblik en de begeleiding liep in het honderd, mensen werden naar verkeerde rijen verwezen, van 1,5 m afstand houden was geen sprake. voor de 15 voorziene inenting posities waren er maar 3 verpleegsters bezig. Met die organisatie kan men geen 15 verpleegsters bezig houden. Het is zoals met de maskers, ze hebben geen voldoende vaccins.
 • stiers kathleen

  1 maand geleden
  Als de risicogroepen gevaccineerd zijn is iedereen vrij toch. Er zijn mensen die geen vaccin willen/mogen. Onze jeugd krijgt niet eens een vaccin. Maar het verbaast me niks dat ge gevaccineerden dit willen. Overgrote meerderheid is 65+. Het zijn de eersten om anderen te verwijten egoistisch te zijn maar het zijn zelf de grootste egoisten. Het beeld van vredelievende grootouders is allang achterhaald. Dat is een bijna uitgestorven ras.
 • Bertrang Russell

  1 maand geleden
  Domste uitspraak van het jaar? Dus oma en opa mogen hun kleinkind niet knuffelen omdat nonkel en tante nog niet gevaccineerd zijn? Heeft niks met "priviliges" te maken! Gun iemand zijn vrijheid! Dus Israël moet wachten op heropening totdat België gevaccineerd is? Hahaha. Gevaccineerd, immuunstoffen of getest moet gelijk staan aan vrijheid, voor mens en economie.
 • Kato De Cock

  1 maand geleden
  Vaccinprivileges zijn not done als niet iedereen gevaccineerd is. Dan hadden jongeren (die weinig risico liepen) destijds ook niet solidair moeten zijn met de ouderen of mensen met hoger risicoprofiel. Trouwens dan krijg je sowieso burgerlijke ongehoorzaamheid van een veel grotere groep, dan vorige week in RTerkamerenbos.
 • Eric Grosemans

  1 maand geleden
  Jullie mogen gerust zijn, als er al versoepelingen komen gaan die niet van die aard zijn dat gevaccineerden alle vrijheid gaan hebben. Het zal meer zijn dat er in de wzc meer bezoek zal toegelaten worden, en dat grootouders hun kleinkinderen gemakkelijker kunnen zien. Dat heeft ook een positief effect op de jongeren. Niet dat de gevaccineerden ineens zonder mondmasker mogen lopen en gaan reizen zonder beperkingen.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt