Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © BELGA

Vandenbroucke: “Wellicht 3 weken vertraging door problemen Johnson & Johnson”

De leveringsproblemen van het vaccin van de fabrikant Johnson & Johnson betekenen een tegenvaller voor de vaccinatiecampagne in België. Die zal allicht drie weken vertraging oplopen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zaterdag gezegd in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

11 reacties

 • Bruno Andries

  1 maand geleden
  Waarom moet dat weer maanden duren vooraleer de geneesmiddelenautoriteiten een beslissing nemen? Bijvoorbeeld ook wat het Russische vaccin betreft dat een alternatief had kunnen zijn voor de ontbrekende johnson & johnson vaccins.
 • Louis Holmes

  1 maand geleden
  Als je niet overtuigd bent van een vaccin, je bent niet verplicht van er een te nemen, je kan ook nog even wachten.
 • Dirk Van Den Bossche

  1 maand geleden
  Geen enkel probleem met de 4 vaccins, deze die overal schrik van hebben lezen te veel fabeltjes op Facebook.
 • benny vanderperre

  1 maand geleden
  Ben blij dat ik over de taalgrens woon, ik en mijn vrouw krijgen komende week onze 2de spuit van moderna zijn begin 40 en hebben geen onderliggende aandoeningen, het gaat hier veel sneller en gemakkelijker vooruit. Wat een gepalaver is me dat toch daar in Vlaanderen, djeezes.
 • hilde bueds

  1 maand geleden
  Inderdaad mensen die verplicht Astra krijgen mogen pas vrij reizen wanneer de vakantie door is Vanaf begin september dus Goed bezig
 1. SCHOOLSTRAAT 8. “‘À propos, er staat aan de kathedraal een huis te koop’, zei de architect”
  PREMIUM

  SCHOOL­STRAAT 8. “‘À propos, er staat aan de kathedraal een huis te koop’, zei de architect”

  Hij speelde trompet, zij trombone, in het conservatorium kruisten hun wegen. Een huwelijk, twee kinderen en een eigen fanfare later lijkt de droom compleet. Alleen de perfecte stek ontbrak nog. Die vonden ze het afgelopen coronajaar. In een beschermd monument dat al evenveel muziek ademt als zijzelf - de grootvader van Beethoven kreeg er zangles - vonden ze hun nieuwe, definitieve thuis.
 2. EMA laat 17 miljoen geblokkeerde vaccins van J&J vernietigen, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien

  EMA laat 17 miljoen geblokkeer­de vaccins van J&J vernieti­gen, VS moeten 60 miljoen dosissen weggooien

  De geblokkeerde loten van het coronavaccin van Johnson & Johnson (Janssen) worden niet meer vrijgegeven en moeten worden vernietigd. Dat blijkt uit een persbericht van de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA. Er wordt niet meegedeeld om hoeveel loten het precies gaat. Volgens Noël Wathion, de nummer twee van EMA, moeten in heel Europa 17 miljoen dosissen in de vuilnisbak, waaronder 2,4 miljoen die opgeslagen lagen in Beerse. Dat zegt hij aan de krant De Tijd. In de VS moeten 60 miljoen dosissen worden weggegooid, meldt The New York Times. De impact op de Belgische vaccinatiecampagne is nog niet bekend.