Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Vandenbroucke weet niet wat federale testlabo’s met 60 miljoen euro belastinggeld gedaan hebben

De universitaire labo’s die voor de federale overheid coronatesten uitvoeren, kregen het voorbije jaar meer dan 60 miljoen euro aan forfaitaire vergoedingen. Dat geld zou naar personeel moeten zijn gegaan, maar daar heerst onduidelijkheid over. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt niet te weten hoe de labo’s het geld exact hebben besteed. “We hebben hen dat nog niet gevraagd.”

162 reacties

 • frans Venloo

  1 maand geleden
  Die heeft nog nooit gehoord van Panama zeker ? Ze geven subsidies alsof e r nog belastingsgeld over is Ongelooflijk al het maar op kosten van e werkend ebevolking is Er zullen nog meer skandalen boven komen
 • Roger Forier

  1 maand geleden
  Zouden ze het verbrand hebben ?
 • Eddy Roofthooft

  1 maand geleden
  Zijn er nog politiekers zuiver op de graad?Op liegen en bedriegen en pesten staan zware straffen.
 • Geert Mertens

  1 maand geleden
  Hij kwam er vroeger ook altijd goed mee weg
 • Frank Waeghe

  1 maand geleden
  Academici die onder elkaar geld uitdelen vragen niet naar waar die middelen gingen. Al die experten die gratis advies geven/gaven blijken nu tientallen miljoenen via hun labo's ontvangen te hebben. Niemand die weet wat er met dat geld gebeurde. Las ik nu elders in de krant ook niet zo een verhaal over subsidies die uitgedeeld maar niet opgevolgd werden. Het lijkt wel een epidemie. Maar mijn inkomsten worden onder het vergrootglas gelegd en wees maar zeker dat ik belast zal worden tot op de cent.
 1. HLN is eerste nieuwsmerk in top 5 meest bezochte websites van België

  HLN is eerste nieuwsmerk in top 5 meest bezochte websites van België

  HLN staat als enige nieuwsmerk in de top 5 van populairste websites in België. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport van de VRM, de Vlaamse regulator van de Media. HLN is de enige nieuwssite die zo’n unieke positie inneemt, en is daarmee populairder dan grote internationale spelers als Instagram, Twitter of Netflix. De cijfers komen uit een jaarlijkse vergelijking die de VRM - de onafhankelijke toezichtshouder van de media - jaar na jaar bijhoudt. HLN stond al langer als enige nieuwssite in de top 10, maar springt nu dus naar de vierde positie.