Vandenbroucke: “We moeten ons wapenen tegen invoer Deltavariant vanuit Portugal”

Aan welke regels zullen terugkerende regels uit Portugal moeten voldoen? Daarover bestaat discussie tussen de federale en de deelstaatregeringen. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zijn strengere regels noodzakelijk omwille van de opmars van de Deltavariant in Portugal. Dat zegt hij in VTM NIEUWS. Naar verluidt is er vooral discussie over twee verplichte coronatesten en zelfs een quarantaineperiode. 

 1. Binnenkort strengere regels voor wie terugkeert uit Portugal? Adviesgroepen spreken van ‘hoogrisicoland voor zorgwekkende varianten’

  Binnenkort strengere regels voor wie terugkeert uit Portugal? Adviesgroe­pen spreken van ‘hoogrisi­co­land voor zorgwekken­de varianten’

  Het gaat de verkeerde kant op in Portugal en dat is voornamelijk te wijten aan de circulatie van de Deltavariant. Om te vermijden dat deze variant massaal geïmporteerd wordt door toeristen, ligt er een voorstel op tafel om Portugal aan te duiden als ‘hoogrisicoland voor gevaarlijke varianten’. Belgische reizigers zouden dan bij terugkeer aan strengere regels worden onderworpen. Dat schrijft de Standaard.
 2. Grote regionale verschillen in sterftecijfers van coronapatiënten: “Belangrijk om hier lessen uit te trekken”

  Grote regionale verschil­len in sterftecij­fers van coronapa­tiën­ten: “Belangrijk om hier lessen uit te trekken”

  Volgens KU Leuven-intensivist Geert Meyfroidt is het belangrijk om lessen te trekken uit de grote onderlinge verschillen tussen ziekenhuizen in de sterftecijfers van coronapatiënten. Toch is het nog te vroeg om al te grote conclusies te trekken, zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zo is een en ander mogelijk te verklaren omdat bepaalde ziekenhuizen bijvoorbeeld meer oudere patiënten hebben opgenomen.
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.