Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit)
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) © Photo News

Vandenbroucke voorstander van vereenvoudige vorm van coronabarometer

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is voorstander van een vereenvoudigde vorm van een coronabarometer. Dat werd zondag vernomen op zijn kabinet. Al benadrukt hij dat er tegelijkertijd duurzame maatregelen nodig zijn op het vlak van ventilatie om de circulatie van het coronavirus tegen te gaan.

141 reacties

 • rita vdbergh

  1 maand geleden
  Strenge maatregelen maar ze moeten gevolgd worden en dat is het probleem, het gezond verstand ontbreekt bij de massa. Het probleem is wij eisen onze vrijheid en als het misgaat zoeken ze de schuld bij een ander. Binnen speeltuinen en masse bijeenkomsten een bron van virussen en bacteriën dat moet openblijven en diezelfde eisen scholen sluiten. Gezond verstand, het is een pandemie en heel Europa kleurt rood. Een aspect wordt nooit belicht voeding, tekort aan kalium, selenium en zink.
 • Willy Cools

  1 maand geleden
  Weg met die deelregeringen, deze werken niet,dat is nu wel bewezen.
 • Linda Heintjens

  1 maand geleden
  Linda Wellekens. Had het niet beter kunnen zeggen! Chapeau!
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Het is helaas al langer geweten dat vele excellenties van dit kibbelkabinet zich liever in de pers profileren om zichzelf en hun partijtje in de kijker te zetten. Al de tijd dat ze daaraan spenderen, wijten ze niet aan hun job en kiezen ze voor populisme ipv aan hun verantwoordelijkheid. De kleine partijtjes die samen Vivaldi vormen, zijn het bijna nooit eens, maar niemand trekt er voorlopig de stekker uit, omdat macht en een riant inkomen blijkbaar belangrijker zijn dan onze volksgezondheid!
 • leo Mariën

  1 maand geleden
  Als al de partijen in de Vivaldi regering moeten overeenkomen over over de kleuren die ze gaan gebruiken dan zal het iets voor na 2024 worden vrees ik. Stel je voor, groen... save, oranje... gevaar en rood... alles dicht. Probleem is dat blauw er helemaal niet in past. A ja, het frame kunnen ze blauw schilderen, komt overeen met de werkelijke Vivaldi regering.
 1. HET DEBAT. Mogen ongevaccineerden nog deelnemen aan het publieke leven?
  276

  HET DEBAT. Mogen ongevacci­neer­den nog deelnemen aan het publieke leven?

  Enkel gevaccineerde mensen zouden nog toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen. Dat vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Een negatieve PCR-test voor niet-gevaccineerden en een herstelcertificaat na een besmetting zouden niet meer volstaan. “Solidariteit wordt zo beloond met vrijheid”, aldus Rousseau. Wat denk jij? Zouden enkel nog gevaccineerden met een vaccinatiebewijs toegang mogen krijgen tot openbare plaatsen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.