AFP, VTM NIEUWS
Volledig scherm
© AFP, VTM NIEUWS

Vandenbroucke: “Vaccinatiepas zoals in Frankrijk is perfect verdedigbaar”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) blijft voorstander van een algemene vaccinatieplicht. Dat heeft hij donderdagavond opnieuw aangegeven in de studio van VTM NIEUWS. Niet-gevaccineerden het leven ‘zo zuur mogelijk maken’ tot ze toch overstag gaan, zoals de Franse president Emmanuel Macron het wil aanpakken; dat wil Vandenbroucke niet. Tegelijk noemt hij de Franse aanpak met een vaccinatiepas voor bijvoorbeeld een cafébezoek wel “perfect verdedigbaar”.

77 reacties

 • eline vanlerberghe

  4 maanden geleden
  Boosters zouden enkel moeten zijn voor de ouderen en mensen/kinderen met onderliggende aandoeningen.Zeker nu blijkt dat de nieuwe Omicron bijna niemand op IC doet belanden. We hopen dat VDB en co snel inzien dat er geen nood meer is aan dergelijke constructies. Maar of ze dit willen inzien? Kindjes en jongeren vaccineren? Ze worden zieker vd griep. Een pasje is niet safe en geeft vals gevoel van veiligheid. Enkel interessant in de toekomst om meer te controleren,hun natte droom. Wakker worden
 • Albert SORGELOOS

  4 maanden geleden
  Geen bijkomende vaccinatiepas a.u.b., wel de vaccinaties integreren in de Europese identiteitskaart voor heel Europa. Een document zou moeten volstaan om te reizen binnen Europa en voor onze medische gegevens (De dokters en de apothekers gebruiken die nu ook al). De identiteitskaart kan men ook scannen om toegang te krijgen tot risicoplaatsen.
 • Pierre De Bock

  4 maanden geleden
  Wat is een vaccinatiepas, hoe ziet die eruit en op welke manier kan ik die bekomen? De Bock Pierre
 • Wesley Kenis

  4 maanden geleden
  Hahahaab remlichten, met wat? Die brol die bijna vervalt of die omikron rotzooi zodat de schaapjes langer moeten wachten...mijn herstelcertificaat is 6 maanden geldig, maar jullie krijgen 3 maanden "getriuwgeidspremie".. voor de veiligheid wel te verstaan...wel ik hoop datvje "garantie" je beschermt maar ik vrees ervoor zolang politici beslissen over MEDISCHE zaken
 • Willy van craen

  4 maanden geleden
  Ongelooflijk dat de regeringen niet willen inzien dat vaccinatie toch te verplichten. Eerst moeten we misschien 30.000 doden hebben wegens hun zwakheid. Kandidaten voor hospitalen opname lopen nu rond in Brussel
 1. Zo zal het onweer vandaag over ons land trekken: code oranje in Luik en Luxemburg
  Play

  Zo zal het onweer vandaag over ons land trekken: code oranje in Luik en Luxemburg

  Intense buien met onweer of regenvlagen trekken vandaag van west naar oost over België. Tijdens die onweersbuien is er kans op veel neerslag, forse windstoten en hagelbuien. Als gevolg daarvan zal deze namiddag code oranje van kracht zijn in de provincies Luik en Luxemburg, in de rest van België geldt code geel. Gisteren richtte het onweer al op verschillende plaatsen in ons land schade aan. Volgens onze weerman Frank Duboccage zal er vandaag nóg meer regen vallen en bereiden we ons best voor op windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur. Bovendien is er zelfs een kleine kans op tornado’s. Wat mogen we verwachten?
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Nu overheid FFP2-maskers aanraadt voor risicopatiënten: hoeveel beter zijn ze?
  PREMIUM

  Nu overheid FF­P2-mas­kers aanraadt voor risicopa­tiën­ten: hoeveel beter zijn ze?

  Omdat de omikronvariant zo besmettelijk is, beveelt de overheid nu FFP2-maskers aan voor risicopatiënten. Experts van de GEMS raden iedereen aan ze ook op het openbaar vervoer te dragen. En viroloog Steven Van Gucht benadrukte het belang van de maskers nog eens tijdens de persconferentie van het Overlegcomité. In Duitsland, Italië, Oostenrijk, Roemenië en Tsjechië zijn ze al deels of helemaal verplicht. Maar hoeveel beter zijn die maskers nu eigenlijk?