Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). © EPA

Vandenbroucke: “Vaccin AstraZeneca voor 55-plussers kan gamechanger zijn”

Als de Hoge Gezondheidsraad beslist dat het vaccin van AstraZeneca ook toegediend kan worden aan 55-plussers kan dat een echte “gamechanger” zijn. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zondag gezegd in ‘De Zevende Dag’. “Dan denk ik dat we een reset kunnen doen van onze vaccinatiecampagne”, zei hij.

116 reacties

 • bob jansens

  1 maand geleden
  Ondertussen blijk in de internationale media dat het vaccin van AstraZeneca meer en ernstiger bijwerkingen geeft dan bv Pfizer. Maar minister Vandenbroucke wou AstraZeneca om zijn eigen falen inzake de aankoop van vaccins te kunnen minimaliseren. Vandaar dat hij de Hoge Raad voor Gezondheid, welke ook onder zijn bevoegdheid valt, gevraagd heeft om het vaccin toch goed te keuren voor alle doelgroepen. Hoe betrouwbaar is deze goedkeuring?
 • Gerard Teeuws

  2 maanden geleden
  Gisteren voldeed het AZ niet, vandaag is het zeer goed. Wat zal het morgen zijn? AZ kon niet leveren. De 55+ inenten begint laatste week van maart. Begin april is J&J op de markt. We zullen wel een week wachten. Op de regering van Viv(aldi) hebben we ook lang moeten wachten.
 • Leopold Vanhoof

  2 maanden geleden
  De "Europese geneesmiddelenwaakhond EMA" moet daar in alle rust nog eens hun zegje over doen en dan moeten we afwachten om te zien hoeveel vaccins J & J wil afstaan aan België en wanneer. Dus nu maar heel braaf zijn en ze vooral niet tegen het hoofd stoten en met contracten zwaaien.
 • Geert Baert

  2 maanden geleden
  AstraZeneca komt er bij mij niet in! Ik ben 65+, sorry regering, maar wie geloofd jullie nog?
 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  En dan wil je op vakantie, en staat op je vaccinatiepaspoort AZ, en mag je de meeste landen niet binnen.
 1. Vlaanderen plant volgende week 65 procent meer inentingen dan deze week: zoveel vaccins krijgt uw vaccinatiecentrum

  Vlaanderen plant volgende week 65 procent meer inentingen dan deze week: zoveel vaccins krijgt uw vaccinatie­cen­trum

  In Vlaanderen worden komende week 129.489 vaccinaties gepland, 65 procent meer dan de 78.422 van deze week. De overgrote meerderheid van de vaccinaties zullen eerste prikken worden bij mensen die nog niet aan de beurt zijn geweest. Daarmee lijkt er een eerste versnelling aan te zitten komen in de vaccinatiecampagne, na de kritiek van vanmorgen dat er honderdduizenden dosissen in voorraad liggen. Voor het eerst zullen ook de 65-plussers in de serviceflats ingeënt worden.
 2. Onzuiverheden in AstraZeneca-vaccin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presenteert morgen nieuwe analyse
  3

  Onzuiverhe­den in AstraZene­ca-vac­cin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presen­teert morgen nieuwe analyse

  De zeer zeldzame bijwerking bij het AstraZeneca-vaccin, bloedstolsels in combinatie met een bloedplaatjestekort, valt mogelijk te verklaren door onzuiverheden in het vaccin. Dat schrijft De Volkskrant op basis van Duits onderzoek. Morgen wordt een nieuwe wetenschappelijke analyse van het coronavaccin van AstraZeneca verwacht, uitgevoerd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het EMA zal onder meer mogelijk meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de voordelen en het risico op bijwerkingen naargelang leeftijd, geslacht en andere mogelijke risicofactoren.
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Ella (29) spot sluikstorters en pakt autosleutel af tot ze alles weer opgeruimd hebben
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters en pakt autosleu­tel af tot ze alles weer opgeruimd hebben