Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bij VTM NIEUWS. Hij spreekt zich niet uit over het openen van de horeca, het reisverbod zou wel worden opgeheven.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bij VTM NIEUWS. Hij spreekt zich niet uit over het openen van de horeca, het reisverbod zou wel worden opgeheven. © VTM NIEUWS

Vandenbroucke spreekt zich niet uit over openen horeca, reisverbod zou worden opgeheven

“We mogen echt niet pokeren met de capaciteit en de draagkracht van onze ziekenhuizen.” Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), gezegd bij VTM NIEUWS over eventuele versoepelingen. Hij wilde zich niet uitspreken of de horecazaken zullen mogen heropenen op 1 mei. Over het verbod op niet-essentiële reizen dat geldt tot en met 18 april, zei de minister dat hij ervan uitgaat dat dit niet zal worden verlengd. Wél komen er controles en sancties voor mensen die bij terugkeer uit een rode zone zich niet laten testen.

103 reacties

 • Baudouin AERTS

  1 maand geleden
  België Usher enige land in Europa die zijn grenzen toehield. Wat heeft het opgebracht? Alle varianten van de virus zijn binnengekomen! Geef aan de reizigers wat zuurstof en ruimte !
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  Mr Vandenbroucke, De natuur heeft ons twee oren gegeven en slechts één tong opdat we meer zouden luisteren dan praten.
 • Willy Cools

  1 maand geleden
  Willy cools VDB houd uw been stijf anders zitten we in de zomer nog mee.
 • Wesley van zwol

  1 maand geleden
  Zou het niet logischer zijn om het reisverbod te houden om de kans te verkleinen dat er besmetting van buitenaf komen of nieuwe varianten meebrengen.
 • Wim Offermans

  1 maand geleden
  Laat diegenen die werkelijk inzicht hebben over wat er gedaan moet worden beslissen, voor ons is het enkel gissen en al dan niet standpunten innemen, vooral, blijkbaar om dingen die ons van dichtbij of uiterst dichtbij aanbelangen op de voorgrond te plaatsen. Een chirurg mag ook zijn naasten niet operenen. Die regel zal niet inderhaast genomen geweest zijn.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije