Volledig scherm
© BELGA

Vandenbroucke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

Na de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in het West-Vlaamse Houthulst, roept minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op tot “kort op de bal spelen”. “Ik vind dat de burgemeester in Houthulst zeer goed reageert. We moeten zeer breed testen, zodanig dat andere mensen die besmet zijn meteen geïsoleerd worden”. “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”, aldus de minister aan VTM Nieuws.

25 reacties

 • Isabel De kinder

  1 maand geleden
  Als ze nu eens overal avondklok op 20u zouden zetten dat zou al veel meer uitdoen nog teveel samenscholingen en begrijp dat het voor iedereen frustrerend is alle begrip voor maar schrijven boetes en ouders kunnen betalen
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  Met deze Britse variant gaat het heel wat sneller dan de brexit-onderhandelingen, niet? En toch nog steeds niet het funreizen verbieden. Onvoorstelbaar! De horeca en de kappers: dàt zijn de boosdoeners...
 • Hans Degreef

  1 maand geleden
  Allemaal weer veel te laat, ziemaar Kontich , school en ouders in verplichte quarantaine , na 1 bevestigde besmetting. Terugkeer uit skivakantie dat niet opgevolgd geweest is ! En zo zullen er duizenden volgen ! Schaf alle reizen af , zelfs zakelijke reizen , elk zichzelf respecterend bedrijf weet goed genoeg dat het nu niet het moment is van mensen op pad te sturen!
 • CAROLL SHELBY

  1 maand geleden
  Er is" MAAR1 OPLOSSING" sluit de grenzen tot na de paasvakantie dan evalueren De Croo en ook gij moet je aan de regels houden ?.
 • René Janssen

  1 maand geleden
  "" We "" moeten en kunnen niet waakzaam zijn, je ziet de virussen niet, echter kunnen politici met de raad bijgestaan door virologen wel goede beslissingen nemen en moeten jullie waakzaam zijn,al is er tot heden niet veel van terecht gekomen, nog steeds geen reisverbod, ( voor de nieuwe belgen zeker? ) zo dijk je het nooit in, fuif wat mee met Decroo die is van jou caliber
 1. Vlaamse energiewaakhond vindt uitstel slimme meter bij zonnepaneleneigenaars "onrechtvaardig”
  44

  Vlaamse energie­waak­hond vindt uitstel slimme meter bij zonnepane­lenei­ge­naars "onrecht­vaar­dig”

  De Vlaamse energiewaakhond (VREG) wil niet dat er tot de laatste jaren van de uitrolplanning van de digitale meters gewacht wordt om de toestellen ook bij eigenaars van zonnepanelen te installeren. Dat zegt de regulator in een advies over een ontwerpbesluit van minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Die had midden februari aangekondigd dat zogenaamde prosumenten tot 2025 uitstel konden vragen, nadat het Grondwettelijk Hof de regeling rond de virtueel terugdraaiende tellers had vernietigd.
 2. Kustburgemeesters hopen op heropening horeca en terrassen tegen paasvakantie
  27

  Kustburge­mees­ters hopen op heropening horeca en terrassen tegen paasvakan­tie

  De kustburgemeesters hopen op de heropening van de horeca tegen de paasvakantie. Een heropening is gisteren besproken op het kustburgemeesteroverleg. Ook het starten van raamverkoop bij strandbars en heropenen van louter horecaterrassen werd besproken. De kustburgemeesters willen uiteindelijk tot een gemeenschappelijk standpunt komen en dat overmaken aan de overheid. Dat meldt burgemeester van Brugge Dirk De fauw.
 1. Volgende week kwart minder vaccinaties na één weekje van versnellen: “Een processie van Echternach? Janssen kan problemen met AstraZeneca compenseren”
  PREMIUM

  Volgende week kwart minder vaccina­ties na één weekje van versnellen: “Een processie van Echternach? Janssen kan problemen met AstraZene­ca compense­ren”

  In Vlaanderen worden volgende week in totaal 97.117 nieuwe inentingen met coronavaccins gepland. Dat is een kwart minder dan de 130.000 die er deze week worden gezet. Nochtans beloofde Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinaties, vorige week nog dat de versnelling was ingezet. De vaccinatiestrategie lijkt momenteel een processie van Echternach. In nauwelijks twee weken is ons land inzake aantal vaccinaties afgegleden van de subtop naar de achterste gelederen van het Europese peloton. Maar die versnelling komt er, belooft Ramaekers. Hij legt uit hoe.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen