Minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © vincent duterne/photo news

Vandenbroucke nuanceert uitspraak over ‘boycot’ van horecazaken: "Ongelukkige uitdrukking"

Minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) trekt zijn uitspraak over de "boycot" van horecazaken die het niet al te nauw nemen met de controle op de coronapas, terug. Dat zei hij zondag op de Franstalige televisie. "Een ongelukkige uitdrukking", klonk het.

 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 2. Ondanks wantoestanden en personeelstekort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderopvang

  Ondanks wantoestan­den en personeels­te­kort zijn ouders nog altijd “heel tevreden” over kinderop­vang

  Ondanks de vele verhalen over wantoestanden in de kinderopvang die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen, zijn ouders nog steeds “heel tevreden” over de sector. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) bij meer dan 2.000 ouders. “Het aanbieden van kwaliteitsvolle en veilige kinderopvang is vandaag meer dan ooit een topsport”, aldus de organisatie.
 3. Drie jonge cafébazen over het glas dat nu echt halfleeg is: “Met wat ik nu weet, zou ik er nooit meer aan beginnen”
  PREMIUM

  Drie jonge cafébazen over het glas dat nu echt halfleeg is: “Met wat ik nu weet, zou ik er nooit meer aan beginnen”

  Het mondmasker, het Covid Safe Ticket en de zelftest. Het is de heilige drievuldigheid die het nachtleven veiliger moet maken, en er zo voor moet zorgen dat de sector open kan blijven. Maar van een hoerastemming is geen sprake. Want enkel dancings en discotheken mogen zelftesten inzetten, in de danscafés dans je voortaan met mondmasker op. Hoe dan ook vrezen alle horeca-uitbaters hetzelfde: dat de klanten wegblijven. “De fut is eruit, ik moet me oppeppen voor een job die ik voordien doodgraag deed.”