Vandenbroucke niet tevreden na Overlegcomité: “Voor mij is dit compromis zeer teleurstellend”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kon zich vrijdag niet helemaal vinden in de nieuwe coronamaatregelen waarover het Overlegcomité heeft beslist. “Voor mij is dit compromis zeer teleurstellend", zei Vandenbroucke op de persconferentie na afloop.

373 reacties

 • Ronny Holsbeek

  2 maanden geleden
  VDB heeft groot gelijk. En al diegenen die toch beter denken te weten. Los het zelf dan op. Velen hebben hier een lange tange tong en daar blijft het bij.
 • Lieven De Cock

  2 maanden geleden
  L.D.C. Waar zijn de maatregele gebleven om de nieuwe variant omikron buiten te houden, niets van gehoord, reizen mag onbeperkt dat zal wat teweegbrengen na nieuwjaar! De reislobby is natuurlijk oppermachtig dus geen probleem!
 • Paul van de velde

  2 maanden geleden
  Van begin 2020 heb ik gezegd dat deze pandemie tot eind 2024 zal duren. Zolang is er nodig om de nodige medicatie te ontwikkelen. Intussen weigert men de NODIGE maatregelen te nemen wereldwijd om deze pandemie op te lossen. ALLES moet 3 maanden op slot in alle landen en alleen het meest noodzakelijke kan verder geproduceerd worden. Alleen zo kunnen we op korte termijn van het virus af zijn. Nadien nog enkele maanden mer mondmasker en afstand houden. En verplicht vaccinatie.
 • marc hendrikx

  2 maanden geleden
  Wanneer we samen gezellig de eindejaarsfeesten willen VIEREN, had men nu beter een mini LOCKDOWN van één of twee weken beslist,wat voor zin heeft het onder druk van NVA (Jambon, Weyts, De Wever) een 14dagen te laat de scholen te sluiten, wanneer op dit moment voor de zorg de hoog dringendheid het hoogste is, zij dienen tenslotte Federaal geen verantwoordelijheid te nemen en gijzelen hiermee de ganse bevolking.
 • Franc saas

  2 maanden geleden
  een heel groot probleem is het aantal regeringen , de tientallen ministers en hun achterban van postjespakkers .Onderling komen ze niet overeen , dan nog de taal NL en/of Frans m.a.w. ze verstaan elkaar soms niet .Dus 1 regering en misschien ook Belgie splitsen en dan de goed keuze maken en denkelijk is momenteel Vandenbroucke de enige met gezond verstand en denkt hij niet aan zijn postje !!
 1. OVERZICHT. Overlegcomité komt met strengere maatregelen: kerstvakantie verlengd, binnenevenementen met meer dan 200 personen verboden
  UPDATE

  OVERZICHT. Overlegco­mité komt met strengere maatrege­len: kerstvakan­tie verlengd, binneneve­ne­men­ten met meer dan 200 personen verboden

  Het Overlegcomité is gisteren opnieuw samengekomen om strengere coronamaatregelen te bespreken. Die extra maatregelen zouden de stijging van de coronacijfers opnieuw moeten afremmen en de druk op de zorgsector moeten verlichten. Het overleg verliep stroef, maar uiteindelijk zijn er toch nieuwe maatregelen beslist. Lees hier wat we weten over de genomen beslissingen. De nieuwe maatregelen zullen vanaf vandaag ingaan.
 2. Partijvoorzitters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideologisch zijn we mekaars beste vrienden”

  Partijvoor­zit­ters De Wever en Lachaert voor het eerst samen in studio na vorming federale regering: “Ideolo­gisch zijn we mekaars beste vrienden”

  De vorming van de federale regering heeft diepe wonden geslagen bij de N-VA, die de Open Vld daarin woordbreuk verwijt. Het zit sindsdien stevig scheef tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn collega van de Open Vld, Egbert Lachaert. Voor het eerst zaten ze vanochtend nog eens samen in een tv-studio, die van De Zevende Dag. Tot een grote verzoening kwam het niet, al waren beide voorzitters het over sommige punten roerend met elkaar eens. “Ideologisch zijn me mekaars beste vrienden, maar ik heb een fundamenteel probleem met Vivaldi omdat die federale regering geen Vlaamse meerderheid heeft”, zei De Wever.