Vandenbroucke niet tevreden na Overlegcomité: “Voor mij is dit compromis zeer teleurstellend”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kon zich vrijdag niet helemaal vinden in de nieuwe coronamaatregelen waarover het Overlegcomité heeft beslist. “Voor mij is dit compromis zeer teleurstellend", zei Vandenbroucke op de persconferentie na afloop.

372 reacties

 • Ronny Holsbeek

  6 maanden geleden
  VDB heeft groot gelijk. En al diegenen die toch beter denken te weten. Los het zelf dan op. Velen hebben hier een lange tange tong en daar blijft het bij.
 • Lieven De Cock

  6 maanden geleden
  L.D.C. Waar zijn de maatregele gebleven om de nieuwe variant omikron buiten te houden, niets van gehoord, reizen mag onbeperkt dat zal wat teweegbrengen na nieuwjaar! De reislobby is natuurlijk oppermachtig dus geen probleem!
 • Paul van de velde

  6 maanden geleden
  Van begin 2020 heb ik gezegd dat deze pandemie tot eind 2024 zal duren. Zolang is er nodig om de nodige medicatie te ontwikkelen. Intussen weigert men de NODIGE maatregelen te nemen wereldwijd om deze pandemie op te lossen. ALLES moet 3 maanden op slot in alle landen en alleen het meest noodzakelijke kan verder geproduceerd worden. Alleen zo kunnen we op korte termijn van het virus af zijn. Nadien nog enkele maanden mer mondmasker en afstand houden. En verplicht vaccinatie.
 • marc hendrikx

  6 maanden geleden
  Wanneer we samen gezellig de eindejaarsfeesten willen VIEREN, had men nu beter een mini LOCKDOWN van één of twee weken beslist,wat voor zin heeft het onder druk van NVA (Jambon, Weyts, De Wever) een 14dagen te laat de scholen te sluiten, wanneer op dit moment voor de zorg de hoog dringendheid het hoogste is, zij dienen tenslotte Federaal geen verantwoordelijheid te nemen en gijzelen hiermee de ganse bevolking.
 • Franc saas

  6 maanden geleden
  een heel groot probleem is het aantal regeringen , de tientallen ministers en hun achterban van postjespakkers .Onderling komen ze niet overeen , dan nog de taal NL en/of Frans m.a.w. ze verstaan elkaar soms niet .Dus 1 regering en misschien ook Belgie splitsen en dan de goed keuze maken en denkelijk is momenteel Vandenbroucke de enige met gezond verstand en denkt hij niet aan zijn postje !!
 1. Dit verandert er vanaf 1 juni: Orange en Telenet verhogen prijzen, lonen ambtenaren stijgen opnieuw met 2 procent, wettelijke garantie verandert drastisch
  64

  Dit verandert er vanaf 1 juni: Orange en Telenet verhogen prijzen, lonen ambtenaren stijgen opnieuw met 2 procent, wettelijke garantie verandert drastisch

  Vanaf woensdag 1 juni stijgen bij telecombedrijven Orange en Telenet verschillende tarieven. Ook zien artsen hun erelonen en ambtenaren hun weddes stijgen met 2 procent. Door een omzetting van twee Europese richtlijnen in Belgische wetgeving wordt de wettelijke garantie aangepast, waardoor de consument nog beter beschermd is. Ook is het seksueel strafrecht in ons land sterk hervormd vanaf 1 juni.
 2. OVERZICHT. Overlegcomité komt met strengere maatregelen: kerstvakantie verlengd, binnenevenementen met meer dan 200 personen verboden
  UPDATE

  OVERZICHT. Overlegco­mité komt met strengere maatrege­len: kerstvakan­tie verlengd, binneneve­ne­men­ten met meer dan 200 personen verboden

  Het Overlegcomité is gisteren opnieuw samengekomen om strengere coronamaatregelen te bespreken. Die extra maatregelen zouden de stijging van de coronacijfers opnieuw moeten afremmen en de druk op de zorgsector moeten verlichten. Het overleg verliep stroef, maar uiteindelijk zijn er toch nieuwe maatregelen beslist. Lees hier wat we weten over de genomen beslissingen. De nieuwe maatregelen zullen vanaf vandaag ingaan.
 3. Gerenommeerd restaurant weer open, nadat chefkok Tom (35) te horen kreeg dat hij terminaal is: “We weten niet hoelang we nog hebben, maar we gaan er het beste van maken”
  Gent

  Gerenom­meerd restaurant weer open, nadat chefkok Tom (35) te horen kreeg dat hij terminaal is: “We weten niet hoelang we nog hebben, maar we gaan er het beste van maken”

  Toen Tom Van Lysebettens (35) te horen kreeg dat hij maar twee à drie jaar meer te leven heeft, wou hij geen verre reis meer maken of bungeejumpen. Hij en zijn vrouw Alison Roels (34) wilden vooral hun restaurant opnieuw openen, al was het maar voor even. Een maand nadat ze het nieuws hadden gekregen, staan de reservaties weer open. Cochon de Luxe is back.