Volledig scherm
© REUTERS

Vandenbroucke legt uit wat hij dan wél bedoelde met ‘schokeffect’, sp.a-voorzitter Rousseau behoudt vertrouwen in zijn kopman

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau behoudt het volste vertrouwen in zijn kopman, minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Dat heeft hij maandag gezegd in ‘Terzake’, nadat er kritiek was ontstaan op de uitspraak van Vandenbroucke dat de sluiting van de niet-essentiële winkels een ‘schokeffect’ moest creëren. Vandenbroucke zelf benadrukte bij ‘De Afspraak’ dat hij verkeerd is begrepen.

48 reacties

 • Dirk Verschueren

  2 maanden geleden
  Diegene die vinden dat VDB goed bezig, moeten ook zeggen dat Wilmès het prima gedaan heeft, want ze doen exact hetzelfde, alles wat maar kan toe. Mag ik dan weten waar VDB zo in schittert, behalve dat hij het beter kan uitleggen. Herinnert ten andere iemand zijn eerste maatregel, had 0,0 effect, wat de regio's hebben gedaan met eer wie eer toekomt Di Rupo aan het hoofd heeft wel geholpen. Dus adoratie voor VDB ik snap het niet.
 • Jos De Winter

  2 maanden geleden
  Dat noemt men dus "damage control". Een standaardzin daarvoor is natuurlijk "ik ben verkeerd begrepen"... Goed geprobeerd Frank.
 • koen verhaeghe

  2 maanden geleden
  Naast het geld verbranden , de 2de kemel
 • Jean Battheu

  2 maanden geleden
  Dat was te verwachten dat vandenbroucke heftige kritiek zou krijgen. Ja als je tegen het zère been schopt van diegenen die tegen de sluitingen zijn. Voor mijn part zijn ze nog niet genoeg streng geweest.Of willen die mensen eigenlijk een derde golf ?? Open doen en na veertien dagen weer sluiten ? We kunnen dan zo enkele jaren bezig zijn. Neen, de maatregelen waren niet streng genoeg.En de winkeliers verliezen geld ? Wij ook.
 • Geert Vandewalle

  2 maanden geleden
  Hadden deze experts politiekers in juli en augustus doorgebeten en de boel dan dicht gehouden, dan zaten we met geen tweede golf, maar men moest iedereen zijn pleziertje gunnen.  Plots op 1 juli moest alles weer kunnen met alle gevolgen van dien.  En wie achter Vandenbroucke staat, laat mij niet lachen, hij komt over als een betweter en heeft maandag een serieuze kemel geschoten, zijn mateke mag het nog zo goed uitleggen, het zal bij een groot deel van de bevolking blijven hangen.
 1. MR fel voor coalitiepartner Vandenbroucke: “Zijn gebrek aan respect voor de handelaars is onaanvaardbaar”

  MR fel voor coalitie­part­ner Vandenbrou­c­ke: “Zijn gebrek aan respect voor de handelaars is onaanvaard­baar”

  Na oppositiepartij N-VA heeft nu ook coalitiegenoot MR felle kritiek op de uitspraken van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a), waarin hij zegt dat het sluiten van de winkels vooral voor een psychologisch schokeffect moest zorgen. De Franstalige liberalen spreken bij monde van Kamerlid Denis Ducarme over “een gebrek aan respect voor de handelaars” en vragen dat de minister zich zou verantwoorden. Ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez laat zich - onrechtstreeks - kritisch uit.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter