Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit)
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) © Photo News

Vandenbroucke investeert in psychologische en psychiatrische bijstand aan jongeren

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) neemt maatregelen om de psychologische en psychiatrische hulp aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen te verhogen. Er komt een opschaling van de opnamecapaciteit in de ziekenhuizen en bovendien maakt hij 20 miljoen euro vrij voor extra personeel. Beide maatregelen moeten onmiddellijk een antwoord bieden op de vraag naar hulp, aldus Vandenbroucke.

4 reacties

 • lieve vanderstraeten

  2 maanden geleden
  En hoe denk hij dat het zit met mensen die gepensioneerd zijn! Eindelijk na hun heel leven gewerkt te hebben nu in een gevangenis al een jaar zitten!
 • Rudi Cuppens

  2 maanden geleden
  Beter voorkomen dan genezen...
 • Stefan LAMMENS

  2 maanden geleden
  En moest hij nu eens investeren in ervoor te zorgen dat de jongeren geen 'psychologische en psychiatrische bijstand' nodig hebben?
 • eliot tiberius

  2 maanden geleden
  En de zelfstandigen en ondernemers die hij door zijn maatregelen kapotgemaakt heeft die kunnen uiteraard de pot op voor hem.
 1. Slechts 384 inspraakreacties over nieuwe Vlaamse stralingsnormen 5G

  Slechts 384 inspraakre­ac­ties over nieuwe Vlaamse stralings­nor­men 5G

  De Vlaamse overheid heeft maar 384 inspraakreacties gekregen tijdens de publieke consultatieronde over de nieuwe stralingsnormen om 5G mogelijk te maken. Dat is veel minder dan in andere openbare consultaties die over heel Vlaanderen worden georganiseerd. De meeste reacties gaan over de impact van straling op de gezondheid. Dat meldt minister van Omgeving Zuhal Demir. Volgens de N-VA-minister was de gezondheid ook de eerste prioriteit bij het opmaken van de normen.
 1. Bedrag onbetaalde kilometerheffing-boetes buitenlandse vrachtwagens fors opgelopen
  16

  Bedrag onbetaalde kilometer­hef­fing-boe­tes buitenland­se vrachtwa­gens fors opgelopen

  Terwijl het openstaande bedrag aan kilometerheffing-boetes aan vrachtwagenchauffeurs uit eigen land tussen 2019 en 2020 is gedaald, is het openstaande bedrag aan boetes aan buitenlandse transportfirma's fors gestegen, meldt Vlaams Belang in een persbericht. Voor Franse en Nederlandse vrachtwagens op één jaar tijd zelfs met 130%. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordigster Carmen Ryheul (Vlaams Belang). Zij wil een kordatere aanpak.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 3. Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleefden, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidariteit met getroffen families is nu belangrijker”
  ANTWERPEN

  Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleef­den, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidari­teit met getroffen families is nu belangrij­ker”

  De arbeiders die de ramp op het Nieuw Zuid in Antwerpen overleefden vrijdagnamiddag, zijn maandagavond samen gekomen op de site om hun overleden collega’s te herdenken. Ze stellen zich heel wat vragen bij wat er is misgelopen vrijdag, maar willen nu vooral hun solidariteit tonen met de getroffen families. “Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan met de vinger te wijzen.”