Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit)
Volledig scherm
PREMIUM
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) © Photo News

Vandenbroucke heeft akkoord over artsenquota met Franstaligen, maar Vlaanderen wil niet mee

Na een kwarteeuw haalt Frank Vandenbroucke de angel uit een aanslepend communautair conflict: de artsenquota. De Franstalige gemeenschap belooft een strenge toelatingsproef en minder studenten toe te laten. Maar er blijft één groot probleem: Vlaanderen is niet akkoord.

 1. Wie is Veerle Peeters, het verrassende gezicht van de Christelijke Mutualiteit op OnlyFans?
  PREMIUM

  Wie is Veerle Peeters, het verrassen­de gezicht van de Christelij­ke Mutuali­teit op OnlyFans?

  Toen ze 15 was, plakten pesters een foto van haar hoofd op het lijf van een porno-actrice. Nu maakt ze - zo goed als naakt - seksuele voorlichtingsfilmpjes op OnlyFans. Voor de CM, zelfs. “Nu maar hopen dat de jongeren luisteren naar wat ik zeg, en niet alleen maar kijken. Sorry hé, maar in een coltrui had het niet echt gewerkt.” Wie is Veerle Peeters, gewezen kantoorbediende, die tegelijk een aanbod aanvaardde van CM én Playboy? “We moeten de C in CM wat loslaten.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.