Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © Photonews

Vandenbroucke hamert op belang van voorzichtige versoepelingen: “Als A mag, zal B moeten wachten”

Op de meeste plaatsen verliep de heropening van de buitenterrassen gisteren goed. “Het is een bevrijding”, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over T-day in ‘De zevende dag’. Tegelijk temperde hij de verwachtingen voor meer versoepelingen binnenkort. “De komende weken zullen we nog heel voorzichtig moeten zijn, anders verknallen we de zomer.”

35 reacties

 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  het begrip "voorzichtig is relatief"...
 • Paul Van Heurck

  1 maand geleden
  VDB we weten al lang dat veel mensen de maatregelingen niet volgen en ben dan ook verbaasd over die versoepelingen.
 • pol van de velde

  1 maand geleden
  Plexi schermen zijn niet toegelaten maar een paar duizend jongeren dicht bijeen op een plein is geen probleem. Zo kennen we onze beleidsmensen, alle logica die zoek is.
 • Freddy Madou

  1 maand geleden
  Wat wil je nu dat de mensen gezond verstand gebruiken, als onze heren ministers dit nog niet hebben, het is een verloren zaak de ego's verknallen het voor een hele generatie.
 • Gino Sinnesael

  1 maand geleden
  “De komende weken zullen we nog heel voorzichtig moeten zijn, anders verknallen we de zomer”. Als de regering nog veel illegale acties en samenkomsten blijft tolereren, zullen we nog langer moeten wachten! Door het niet-afdwingen van wetten en regeringsbeslissingen is de regering verantwoordelijk voor het resultaat, en zijn de brave zielen die deze wel respecteren - zoals gewoonlijk - de klos!