Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vandenbroucke: “Geen belofte voor heropening scholen op 19 april of horeca op 1 mei”

Het is essentieel dat het aantal contacten weer flink wordt teruggeschroefd, zegt federaal minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vanavond in Het Journaal, en zo dus “te doen wat het virus vervelend vindt”. Vandaar dat er vandaag opnieuw verstrengingen worden doorgevoerd. Volgens de minister volgt het Overlegcomité daarmee het advies dat de experten in het commissariaat voorlegden, op enkele details na.

112 reacties

 • Guido Eeckhout

  1 jaar geleden
  Reeds 3 vakanties op een rij de scholen weekje extra gesloten en leraren behoud van loon. Joepie ze kunnen nog een weekje extra op vakantie. Maar vraag eens hoeveel onder hen bereid zijn om twee weken extra les te geven door de leerachterstand? Mijn kleindochter ook nog steeds afstandsonderwijs. Van een hoofdvak (5 uur les per week) heeft ze nog geen enkele keer afstandsonderwijs gehad, is dit verantwoord? Steeds maar taken maken zonder verdere uitleg. Jammer voor de kinderen.
 • Jennifer Peeters

  1 jaar geleden
  Geen belofte voor heropening scholen op 19 april, VDB? Laat de leraren dan thuis blijven tot het einde van het schooljaar. Gezellig veilig thuis zitten met behoud van loon op de kap van de belastingbetaler. Waarom geen technische werkloosheid voor hen? Hopelijk staan ze volgende week niet voor hun beurt aan te schuiven zodat de 65 plussers langer op hun vaccin moeten wachten.
 • Els Dhondt

  1 jaar geleden
  Laat de natuur gewoon zijn gaan, gaan. Je kan kinderen na 19 april niet nog thuis houden, je kan winkels en kappers niet blijven sluiten. Het is toch een maat voor niks. Denken jullie nu echt dat alsze thuis zitten niemand meer zien ? Neen ze gaan nieuwe contacten aan met buren, andere kinderen die in de omgeving wonen,...
 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  Maar waar blijven de testen voor iedereen en nog erger, waar blijven de vaccins? VDB zevert er steeds maar op los.
 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Geen enkele regering is z’n beloftes nagekomen en deze zal het ook niet doen
 1. Jasper Pillen (Open Vld): Groen moet aanvaarden “dat we regeerakkoord uitvoeren” en budget voor Defensie verder optrekken

  Jasper Pillen (Open Vld): Groen moet aanvaarden “dat we regeerak­koord uitvoeren” en budget voor Defensie verder optrekken

  “Groen zal moeten aanvaarden dat we het regeerakkoord verder uitvoeren en de investeringen in Defensie nog verder optrekken.” Dat heeft Kamerlid Jasper Pillen (Open VLD) verklaard in De Zevende Dag op Eén. Het moet volgens Pillen de bedoeling zijn dat premier Alexander De Croo binnen enkele weken op de NAVO-top in Madrid kan aankondigen dat onze investeringen in Defensie naar 2 procent van het bbp gaan.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.