Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vandenbroucke: “Geen belofte voor heropening scholen op 19 april of horeca op 1 mei”

Het is essentieel dat het aantal contacten weer flink wordt teruggeschroefd, zegt federaal minster van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vanavond in Het Journaal, en zo dus “te doen wat het virus vervelend vindt”. Vandaar dat er vandaag opnieuw verstrengingen worden doorgevoerd. Volgens de minister volgt het Overlegcomité daarmee het advies dat de experten in het commissariaat voorlegden, op enkele details na.

112 reacties

 • Guido Eeckhout

  2 maanden geleden
  Reeds 3 vakanties op een rij de scholen weekje extra gesloten en leraren behoud van loon. Joepie ze kunnen nog een weekje extra op vakantie. Maar vraag eens hoeveel onder hen bereid zijn om twee weken extra les te geven door de leerachterstand? Mijn kleindochter ook nog steeds afstandsonderwijs. Van een hoofdvak (5 uur les per week) heeft ze nog geen enkele keer afstandsonderwijs gehad, is dit verantwoord? Steeds maar taken maken zonder verdere uitleg. Jammer voor de kinderen.
 • Jennifer Peeters

  2 maanden geleden
  Geen belofte voor heropening scholen op 19 april, VDB? Laat de leraren dan thuis blijven tot het einde van het schooljaar. Gezellig veilig thuis zitten met behoud van loon op de kap van de belastingbetaler. Waarom geen technische werkloosheid voor hen? Hopelijk staan ze volgende week niet voor hun beurt aan te schuiven zodat de 65 plussers langer op hun vaccin moeten wachten.
 • Els Dhondt

  2 maanden geleden
  Laat de natuur gewoon zijn gaan, gaan. Je kan kinderen na 19 april niet nog thuis houden, je kan winkels en kappers niet blijven sluiten. Het is toch een maat voor niks. Denken jullie nu echt dat alsze thuis zitten niemand meer zien ? Neen ze gaan nieuwe contacten aan met buren, andere kinderen die in de omgeving wonen,...
 • Gilbert Vermeersch

  2 maanden geleden
  Maar waar blijven de testen voor iedereen en nog erger, waar blijven de vaccins? VDB zevert er steeds maar op los.
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Geen enkele regering is z’n beloftes nagekomen en deze zal het ook niet doen
 1. Politicoloog Dave Sinardet over zaak-Heeren: “Dit straalt negatief af op CD&V, en op de politiek in het algemeen”
  Play

  Politico­loog Dave Sinardet over zaak-Hee­ren: “Dit straalt negatief af op CD&V, en op de politiek in het algemeen”

  Volstaan de excuses en de (tijdelijke) stap opzij van burgemeester Veerle Heeren? Volgens politicoloog Dave Sinardet moet die mea culpa zorgen dat de situatie bekoelt: “Veerle Heeren zelf en haar coalitiepartners hopen nu dat dit uit de aandacht verdwijnt. Dat zal wellicht ook wel. Tenzij verder onderzoek nieuwe revelaties aan het licht brengt.” Maar de hele affaire straalt wel negatief af op CD&V en op de politiek in het algemeen, aldus Sinardet. “Het versterkt een bepaald beeld dat mensen hebben van politici als sjoemelaars die hun macht misbruiken.”
 2. Strijd om KU Leuven-rectorschap van start

  Strijd om KU Leu­ven-rector­schap van start

  De eerste stemronde van de rectorverkiezingen aan de KU Leuven is dinsdag om middernacht van start gegaan. Toxicoloog Jan Tytgat (58) neemt het op tegen huidig rector Luc Sels (54). Professoren, onderzoekers, administratief personeel en studenten kunnen nog tot 18 uur hun stem uitbrengen. De uitslag wordt vanavond verwacht. De kandidaat die een absolute meerderheid behaalt, wordt de komende vier jaar de rector van de grootste universiteit van Vlaanderen.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op