Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). © Photo News

Vandenbroucke: “Er is sprake van RSV-epidemie bij jonge kinderen, maar opstoot is niet ongezien”

Er is inderdaad sprake van een RSV-epidemie bij jonge kinderen, maar de cijfers zijn "niet uitzonderlijk". Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vandaag gezegd in de Kamercommissie Volksgezondheid.

7 reacties

 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Zolang het onze kinderen zijn kan het geen kwaad maar moet dat elders zijn het geld vloei er naartoe, ons geld wel te verstaan.
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Niet alleen op kinderen is RSV ook op volwassen mensen RSV
 • Peter Berlanger

  2 maanden geleden
  Het begin van miljoenen verspilling wanneer hij der zich mee bemoeit
 • Luc Maandag

  2 maanden geleden
  VDB is wat betreft Gezondheid compleet incompetent, dit is al bij herhaling bewezen, wat doet die econoom eigenlijk nog op dit departement. VDB als u niet de vereiste kwalificaties heeft " BLIJF THUIS".
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Jan De Greef, zo is het.
 1. COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn
  PREMIUM
  8

  COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn

  Hoe moet je je voelen als je, zoals de nieuwe spits Islam Slimani van Anderlecht, niet de eerste maar slechts de negende keuze was? Dat valt wel mee, vermoedt columnist Jan Segers. “Als daar pakweg een half miljoen euro tegenover staat, wil je als werknemer best weleens een half jaar de negende keuze van je werkgever zijn. Niet, Niels Destadsbader?”
 2. Wendy verloor haar zoontje Kobe (5 weken) aan RSV: “Had ik mijn buikgevoel gevolgd, was ik wél naar de spoed gereden”
  PREMIUM

  Wendy verloor haar zoontje Kobe (5 weken) aan RSV: “Had ik mijn buikgevoel gevolgd, was ik wél naar de spoed gereden”

  In onze ziekenhuizen is het is alle hens aan dek om alle kindjes met luchtwegproblemen door een RSV-besmetting te kunnen behandelen. “Tegelijk wil ik hun ouders zeggen: goéd dat jullie naar het ziekenhuis gingen”, zegt Wendy Stippelmans (45). Zeventien jaar geleden verloor ze zoontje Kobe als baby aan RSV. “Vertrouwen op je buikgevoel is het beste wat je kan doen.”
 3. "Als je verkouden bent, blijf dan weg van bijeenkomsten met baby's": al uw vragen over de stijgende cijfers van griep, corona en RSV beantwoord
  PREMIUM

  "Als je verkouden bent, blijf dan weg van bijeenkom­sten met baby's": al uw vragen over de stijgende cijfers van griep, corona en RSV beantwoord

  Mogen mijn kinderen nog naar het Sinterklaasfeestje met vriendjes? Hoe weet ik of ik zelf RSV of griep heb? En ben ik nog op tijd voor mijn griepvaccin? Onze lezers stuurden tal van vragen in over de grote stijging van het aantal kinderen en volwassenen met RSV, corona en griep. Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt ze allemaal: “Let op dat je in deze periode nauw contact met je baby beperkt tot mensen uit de dichte kring.”
 1. Zuhal Demir (N-VA) wil justitie volledig in Vlaamse handen krijgen: “Er is een fundamen­teel democra­tisch probleem”
  90

  Zuhal Demir (N-VA) wil justitie volledig in Vlaamse handen krijgen: “Er is een fundamen­teel democra­tisch probleem”

  Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) pleit ervoor om justitie volledig te splitsen. Op basis van een studie van grondwetspecialisten Stefan Sottiaux en Arvid Rochtus (KU Leuven) concludeert ze dat een defederalisering “haalbaar is en niet langer een sprookje”. Volgens Demir kan een regionalisering “een fundamenteel democratisch probleem” oplossen.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.