Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Vandenbroucke doet de deur voor versoepelingen dicht: “De verspreiding van het virus blijft erg hoog”

De besmettingscijfers in ons land gaan de goede kant op, maar versoepelingen moeten we deze week nog niet verwachten. Dat heeft federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) maandag laten verstaan in een interview met Bel RTL.

144 reacties

 • Sammy Dhooge

  3 maanden geleden
  Dat die rijscholen en al weer open mogen. Want zonder dat kan ik niet blijven werken...
 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
  Zoden ze niet beter beginnen met vaccineren ? Andere landen al druk bezig , geef al die ministers van volksgezondheid hun ontslag we hebben die niet nodig
 • Jan Claes

  3 maanden geleden
  Ik ben geen fan van Decroo of van Vandenbroucke. Maar 1 ding deden ze wel duidelijk. Versoepelen kan als er minder dan 800 besmettingen EN minder dan 75 ziekenhuisopnames per dag zijn, gedurende 3 weken. Dat is een duidelijke richtlijn, een duidelijk doel. Hopelijk blijven ze het been stijf houden en houden ze zich aan hun doel. We hebben nood aan rechtlijnigheid en niet aan willekeur. Het is hard, maar liever nog 2 maanden binnen blijven dan binnen 2 maanden opnieuw naar binnen moeten.
 • karel dillen

  3 maanden geleden
  Hopelijk stoten we geen tweede keer tegen dezelfde steen. Verstrengen ipv versoepelen
 • Lisa Carpentier

  3 maanden geleden
  hij heeft gelijk. En misschien gaat het vaccineren hier wat trager, maar men is voorzichtiger, en dat is ook belangrijk.
 1. Week geleden kregen we 10.000 vaccins en werden er 700-tal gebruikt. Deze week komen er 87.500 bij en gebruiken we er 6.600. Wat is er aan de hand?

  Week geleden kregen we 10.000 vaccins en werden er 700-tal gebruikt. Deze week komen er 87.500 bij en gebruiken we er 6.600. Wat is er aan de hand?

  Negen dagen geleden kwam de eerste lading met 10.000 vaccins van Pfizer/BioNTech aan in ons land. Daarvan werden er vorige week een 700-tal gebruikt in zeven woonzorgcentra in ons land. Deze week worden nog eens 87.500 vaccins geleverd, net als de komende weken, maar volgens het Vlaamse agentschap Zorg en Gezondheid zullen daar tot en met zondag maar 6.610 mensen mee gevaccineerd worden. Waarom gaat het zo traag?
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken