Johan Vande Lanotte gaf op 22 februari al een keer uitleg bij zijn onderzoek naar de geldstromen bij Let's Go Urban.
Volledig scherm
Johan Vande Lanotte gaf op 22 februari al een keer uitleg bij zijn onderzoek naar de geldstromen bij Let's Go Urban. © Gregory Van Gansen / Photo News

Vande Lanotte kan 93.000 euro niet verklaren in dossier-El Kaouakibi, hekelt perslekken en “opzettelijke beschadiging”: “Ze moet aan de schandpaal”

Johan Vande Lanotte, die in de zaak rond voormalig Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi een tegenrapport heeft samengesteld, blijft haar verdedigen, en zegt dat een eerlijk proces door de vele lekken in de pers niet meer mogelijk is. “Eerst moet ze aan de schandpaal, dan pas kan ze reageren. Ze is publiekelijk terechtgesteld en onthoofd”, zo klonk het deze namiddag op een persbriefing. Volgens Vande Lanotte is 80 procent van het betwiste bedrag van 450.000 euro perfect te verklaren, maar voor een som van 93.000 euro is er meer onderzoek nodig. 

450 reacties

 • rony van bylen

  2 weken geleden
  als ze dan toch niets gestolen zou hebben en alles volgens de regels gegaan is moet ze toch kunnen verantwoorden hoe ze aan het geld gekomen is voor haar eigendommen
 • Bert Van Vaerenbergh

  2 weken geleden
  Vande Lanotte probeert zichzelf nog even geloofwaardig te maken, tegen beter weten in. Zal waarschijnlijk een telefoontje gekregen hebben van Vooruit Antwerpen met de mededeling dat er aan deze zaak geen goede kant meer aan te krijgen valt, gelet op de audit van stad Antwerpen.
 • Robert Bytebier

  2 weken geleden
  beste mensen, noem mij 1 politieker die niet sjoemelt of het gesjoemel van een collega - zelfs uit een andere partij - toedekt en beschermt ? Klein België met zijn hopen ministers en parlementariërs. Als zelfstandige was je allang opgepakt, veroordeeld en uw bezittingen aangeslagen totdat alles terug is betaald. Ik ben beschaamd als Belg te zijn geboren.
 • Gilles Standaert

  2 weken geleden
  Zij was het die op sociale media is beginnen posten, en verder overal haar kat stuurde.
 • Jean Alcan

  2 weken geleden
  Dit soort speeches gingen hem beter af als politieker. Zijn houding in de video zegt meer over de zaak dan zijn woorden.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing