Johan Vande Lanotte gaf op 22 februari al een keer uitleg bij zijn onderzoek naar de geldstromen bij Let's Go Urban.
Volledig scherm
Johan Vande Lanotte gaf op 22 februari al een keer uitleg bij zijn onderzoek naar de geldstromen bij Let's Go Urban. © Gregory Van Gansen / Photo News

Vande Lanotte kan 93.000 euro niet verklaren in dossier-El Kaouakibi, hekelt perslekken en “opzettelijke beschadiging”: “Ze moet aan de schandpaal”

Johan Vande Lanotte, die in de zaak rond voormalig Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi een tegenrapport heeft samengesteld, blijft haar verdedigen, en zegt dat een eerlijk proces door de vele lekken in de pers niet meer mogelijk is. “Eerst moet ze aan de schandpaal, dan pas kan ze reageren. Ze is publiekelijk terechtgesteld en onthoofd”, zo klonk het deze namiddag op een persbriefing. Volgens Vande Lanotte is 80 procent van het betwiste bedrag van 450.000 euro perfect te verklaren, maar voor een som van 93.000 euro is er meer onderzoek nodig. 

450 reacties

 • jan marynissen

  1 jaar geleden
  Al een geluk dat er de media is anders verdween alles in de doofpot!!
 • rony van bylen

  1 jaar geleden
  als ze dan toch niets gestolen zou hebben en alles volgens de regels gegaan is moet ze toch kunnen verantwoorden hoe ze aan het geld gekomen is voor haar eigendommen
 • Bert Van Vaerenbergh

  1 jaar geleden
  Vande Lanotte probeert zichzelf nog even geloofwaardig te maken, tegen beter weten in. Zal waarschijnlijk een telefoontje gekregen hebben van Vooruit Antwerpen met de mededeling dat er aan deze zaak geen goede kant meer aan te krijgen valt, gelet op de audit van stad Antwerpen.
 • Robert Bytebier

  1 jaar geleden
  beste mensen, noem mij 1 politieker die niet sjoemelt of het gesjoemel van een collega - zelfs uit een andere partij - toedekt en beschermt ? Klein België met zijn hopen ministers en parlementariërs. Als zelfstandige was je allang opgepakt, veroordeeld en uw bezittingen aangeslagen totdat alles terug is betaald. Ik ben beschaamd als Belg te zijn geboren.
 • Gilles Standaert

  1 jaar geleden
  Zij was het die op sociale media is beginnen posten, en verder overal haar kat stuurde.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.