Johan Vande Lanotte gaf op 22 februari al een keer uitleg bij zijn onderzoek naar de geldstromen bij Let's Go Urban.
Volledig scherm
Johan Vande Lanotte gaf op 22 februari al een keer uitleg bij zijn onderzoek naar de geldstromen bij Let's Go Urban. © Gregory Van Gansen / Photo News

Vande Lanotte kan 93.000 euro niet verklaren in dossier-El Kaouakibi, hekelt perslekken en “opzettelijke beschadiging”: “Ze moet aan de schandpaal”

Johan Vande Lanotte, die in de zaak rond voormalig Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi een tegenrapport heeft samengesteld, blijft haar verdedigen, en zegt dat een eerlijk proces door de vele lekken in de pers niet meer mogelijk is. “Eerst moet ze aan de schandpaal, dan pas kan ze reageren. Ze is publiekelijk terechtgesteld en onthoofd”, zo klonk het deze namiddag op een persbriefing. Volgens Vande Lanotte is 80 procent van het betwiste bedrag van 450.000 euro perfect te verklaren, maar voor een som van 93.000 euro is er meer onderzoek nodig. 

451 reacties

 • jan marynissen

  1 maand geleden
  Al een geluk dat er de media is anders verdween alles in de doofpot!!
 • rony van bylen

  2 maanden geleden
  als ze dan toch niets gestolen zou hebben en alles volgens de regels gegaan is moet ze toch kunnen verantwoorden hoe ze aan het geld gekomen is voor haar eigendommen
 • Bert Van Vaerenbergh

  2 maanden geleden
  Vande Lanotte probeert zichzelf nog even geloofwaardig te maken, tegen beter weten in. Zal waarschijnlijk een telefoontje gekregen hebben van Vooruit Antwerpen met de mededeling dat er aan deze zaak geen goede kant meer aan te krijgen valt, gelet op de audit van stad Antwerpen.
 • Robert Bytebier

  2 maanden geleden
  beste mensen, noem mij 1 politieker die niet sjoemelt of het gesjoemel van een collega - zelfs uit een andere partij - toedekt en beschermt ? Klein België met zijn hopen ministers en parlementariërs. Als zelfstandige was je allang opgepakt, veroordeeld en uw bezittingen aangeslagen totdat alles terug is betaald. Ik ben beschaamd als Belg te zijn geboren.
 • Gilles Standaert

  2 maanden geleden
  Zij was het die op sociale media is beginnen posten, en verder overal haar kat stuurde.
 1. Sans-papiers al maand lang in hongerstaking: “We houden vol tot er een oplossing komt”
  PREMIUM

  Sans-pa­piers al maand lang in hongersta­king: “We houden vol tot er een oplossing komt”

  Honderden mensen zonder papieren houden, in de hoop op regularisatie, nu al ruim een maand een hongerstaking in Brussel. «Dat is een kantelpunt: na zoveel tijd zijn de vetten die het lichaam verbrandt op, en riskeer je onherstelbare schade aan de organen.» Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) houdt het been stijf. «Wij gaan in dialoog met iedereen die het vraagt, daar is geen hongerstaking voor nodig.»
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.