Dean Verberckmoes (4) wordt vandaag begraven.
Volledig scherm
Dean Verberckmoes (4) wordt vandaag begraven. © Kristof Pieters

Vandaag wordt Dean (4) begraven: klasgenootjes zullen sterretjes strooien in de kerk

Kleuters zullen vandaag in de Sint-Laurentiuskerk in het Oost-Vlaamse Verrebroek sterretjes strooien, ter nagedachtenis van hun klasgenootje en vriend Dean Verberckmoes (4). De jongen werd dood teruggevonden in Zeeland, nadat twee vrienden van zijn moeder hadden beloofd op hem te passen. De mama van het slachtoffer zal tijdens de plechtigheid een brief laten voorlezen. “Om dat zelf te doen, is ze te zwaar aangeslagen.”

 1. Gedemotiveerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen
  Jobat

  Gedemoti­veerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen

  Volgens de recentste cijfers van het Salariskompas van Jobat.be is werken voor de overheid geen slecht idee. Onze overheid staat immers op de vijfde plaats in de rankschikking van de best betalende sectoren én de sectoren waar de medewerkers het gelukkigst zijn in hun professionele leven. Ambtenaren kampen echter wel met heel wat hardnekkige vooroordelen. Kloppen die? Kara Roggeman van de FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) geeft haar mening over zes hardnekkige clichés die circuleren over werken bij de overheid.
 2. ANALYSE. Hoe de communisten 1 op de 10 Vlamingen overtuigden in De Grote Peiling
  PREMIUM

  ANALYSE. Hoe de communis­ten 1 op de 10 Vlamingen overtuig­den in De Grote Peiling

  Jarenlang was het maar de vraag of PVDA de kiesdrempel zou halen, maar vandaag stelt niemand zich die vraag nog. In de Grote Peiling haalt PVDA meer dan 10 procent en zo is ze zelfs groter dan de partij van de premier. “Extreemrechts had jarenlang het monopolie op de proteststem, maar nu zijn wij het gevecht aan het winnen”, klopt voorzitter Raoul Hedebouw zich op de borst. Hoe hebben de communisten dat klaargespeeld? En maken ze daarom ook kans om in de federale regering te belanden?