Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Vandaag versoepelen de coronaregels: dit is wat er allemaal verandert

Vandaag gaat de derde fase van het ‘zomerplan’ in dat het Overlegcomité opstelde. Aan de voorwaarden is ruimschoots voldaan: zeker 70 procent van de volwassen Belgen moest minstens één keer gevaccineerd zijn en het aantal coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg moest onder de 500 liggen. Dit is wat er allemaal verandert.

  1. Botsing tussen Vlaams Belang en andere partijen in commissie Media: “Enige fout van Demarez was dat hij zijn 'machine' niet afgezet had”

    Botsing tussen Vlaams Belang en andere partijen in commissie Media: “Enige fout van Demarez was dat hij zijn 'machine' niet afgezet had”

    De commotie die er afgelopen zomer geweest is over de uitspraken van Sporza-journalist Eddy Demarez bij de huldiging van de Belgian Cats heeft in de commissie Media van het Vlaams Parlement donderdag geleid tot een botsing tussen Vlaams Belang en de andere partijen. Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans bestempelde de uitspraken van Demarez als een 'fait divers'. "De enige fout die hij gemaakt heeft, is dat hij zijn 'machine' (micro) niet heeft afgezet", aldus Slootmans ook. "U toont uw ware gelaat. Dit is ronduit homofoob", reageerde Vooruit-parlementslid Katia Segers.