Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Benoit De Freine

Vandaag is het de Internationale Dag van de Verpleegkunde

Vandaag, dinsdag 12 mei, is de Internationale Dag van de Verpleegkunde. Die datum verwijst naar de geboortedatum van Florence Nightingale, Brits verpleegkundige en pionier van de moderne verpleegkundige zorg. Volgens de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB) is het de ideale dag om aandacht te schenken aan de belangrijke rol van verpleegkundigen in onze maatschappij.

19 reacties

 • emiel Clarijs

  11 maanden geleden
  Van (open) VLD zal het al zeker niet komen als ik De Block bezig hoor, graag duidelijkheid van alle partijen;
 • Rony DE CONINCK SUZANNE

  11 maanden geleden
  Op deze dag van de VERPLEEGKUNDIGE, wil ik gewoon iedere verpleegkundige en alle mensen die vandaag in de zorg staan van uit de grond van mijn hart bedanken voor wat ze de voorbije weken gedaan hebben en wat er hen nog te wachten staat. Merci zonder jullie hadden we dit nooit gered. Jullie zijn de echte SUPERHELDEN! Chantal Boccave ( Dendermonde)
 • Tina Colpaert

  11 maanden geleden
  Ik had al heel veel respect voor deze mensen allemaal van poetsvrouwen tot dokters iedereen in de zorgschakel heb vorig jaar kankerbehandeling gehad allemaal elke dag vriendelijk en goed voor mij gezorgd DANK U VOOR ALLES
 • Jan Janssen

  11 maanden geleden
  Mijn echtgenote is bijna 40 jaar verpleegster intensive care: zij kreeg deze week een mailtje van haar werkgever: iedere werknemer mag als beloning voor het harde labeur 10 mondmaskers afhalen bij de directie...gratis. P.S.dit is geen grap, maar de echte realiteit!
 • Johanna Ruiter

  11 maanden geleden
  Ik zou als verpleegkundige op deze dag graag aandacht vragen voor het gedrag van veel mensen ten opzichte van hulpverleners. Vóór Corona was het heel normaal om ons uit te schelden, te bespugen en te bedreigen. Nu is het wel duidelijk voor iedereen dat we met hart en ziel werken en eerst aan een ander denken. Het zou leuk zijn als iedereen het respect dat we nu krijgen ook na Corona blijft geven.
 1. PVDA stapt naar integriteitsbureau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoordelijkheid van Antwerps stadsbestuur aan het licht komt”
  Antwerpen

  PVDA stapt naar integri­teits­bu­reau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoor­de­lijk­heid van Antwerps stadsbe­stuur aan het licht komt”

  De PVDA dient klacht in bij het integriteitsbureau van de stad Antwerpen over de rol van het stadsbestuur in de zaak-Sihame El Kaouakibi. Fractievoorzitter Peter Mertens haalt uit naar N-VA. “Het lijkt erop dat burgemeester Bart De Wever en schepen Nabilla Ait Daoud toestonden dat El Kaouakibi haar jaarloon als CEO verhoogde tot 100.000 euro. Het wordt tijd dat men de politieke verantwoordelijkheid van het college aan het licht brengt.”
 2. Verpleegster Liesbeth (26) werkt op de Covid-afdeling van AZ Sint-Blasius: “Opgeleid om te zorgen, niet om lijkzakken te hanteren”
  PREMIUM

  Verpleeg­ster Liesbeth (26) werkt op de Co­vid-afdeling van AZ Sint-Blasius: “Opgeleid om te zorgen, niet om lijkzakken te hanteren”

  “We zijn opgeleid om te zorgen, om beter te maken. Niet om machteloos van de zijlijn toe te kijken hoe een lichaam moet vechten of om lijkzakken te hanteren.” Dat zegt de jonge verpleegster Liesbeth De Smedt (26). Eigenlijk is ze vroedvrouw maar sinds dag één draait ze mee op de eerste Covid-afdeling die het AZ Sint-Blasius in Dendermonde midden maart opende. Voor HLN getuigt ze over haar werk en de zware weken die er al opzitten. “We houden moed door ons op te trekken aan de lichtpuntjes van patiënten die weer beter worden.”
 3. België verwacht komende twee weken ruim 1,2 miljoen vaccins, Pfizer komt eind mei op kruissnelheid
  7

  België verwacht komende twee weken ruim 1,2 miljoen vaccins, Pfizer komt eind mei op kruissnel­heid

  Ons land verwacht de komende twee weken de levering van ruim 1,2 miljoen coronavaccins. Dat heeft de taskforce Vaccinatie bekendgemaakt. In de week van 19 april gaat het om 459.700 vaccins, in de week van 26 april zijn dat er 753.030 (inclusief 62.400 vaccins van Johnson & Johnson, waarvan de levering momenteel 'on hold' staat; nvdr). Vanaf eind mei zal de productie van Pfizer echt op kruissnelheid komen, met 733.590 dosissen per week.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"