Wie wordt de opvolger van Wouter Beke?
Volledig scherm
PREMIUM
Wie wordt de opvolger van Wouter Beke? © Belga/Photo News/Borgerhoff

Vandaag hakt CD&V de knoop door: wie wordt de nieuwe minister van Welzijn? Zo liggen de kaarten

Een zwaargewicht als Hilde Crevits? Toch maar een Limburgs gezicht als Vera Jans en Nawal Farih vooruitsturen in een CD&V-provincie? Of toch nog een outsider? Vandaag beslist CD&V over de opvolger van Wouter Beke als Vlaams minister van Welzijn. Alle mogelijke kandidaten op een rijtje.

84 reacties

 • Dirk Sonck

  1 maand geleden
  Ik begrijp niet dat ministers zo snel van ministerpost kunnen wisselen. Vergt dit dan geen enkele kennis, ervaring of vaardigheden?
 • Wilfried Vanden Berg

  1 maand geleden
  Ze hadden beter Crevits voorzitter kunnen maken, dan was die partij nog voor 2024 verdwenen .
 • Raoul Rouma

  1 maand geleden
  Zijn die herschikkingen wel nodig, tegen het einde van dit jaar is het immers afgelopen en na het niet verplicht maken om te stemmen mogen we terug gaan kiezen.(om aldus de proteststemmen niet aan VB te gunnen). Voorzie misschien al maar een flink bedrag om de oprotpremies te betalen en hop naar VIVALDI II.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 maand geleden
  Het wordt dus toch Hilde "ik laat mijn bevoegdheid niet in de steek" Crevits. Typisch CD&V zeker ?
 • Alain Heyrman

  1 maand geleden
  Ik denk dat ze de Pico gaan nemen niet?
 1. RECONSTRUCTIE. Zo verliep de laatste dag van Wouter Beke als minister: een traan, een gemiste telefoon naar Jambon en twee staande ovaties
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Zo verliep de laatste dag van Wouter Beke als minister: een traan, een gemiste telefoon naar Jambon en twee staande ovaties

  Eigenlijk wou hij rond Pasen al ontslag nemen, maar toen wou de partij er niet van weten. Het werd uiteindelijk een zonnige donderdag in mei, pal in de nieuwsuitzendingen van 19 uur. Een overleg met de cd&v-toppers vroeg op de dag gaf hem het laatste duwtje, iets na 17 uur was het hoge woord er uit. “Ik stop ermee.” Dit is hoe de laatste dag van Wouter Beke als Vlaams minister verliep.