Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Geert De Rycke

Vandaag al mini-Veiligheidsraad na slechte cijfers: kans bestaat dat vrijheden teruggeschroefd worden

Door de verontrustende coronacijfers gaan politici en experten vroeger dan verwacht opnieuw de koppen bij elkaar steken. Versoepelingen? Vergeet het maar. Begin u eerder voor te bereiden op strengere maatregelen. Maar panikeren, dat hoeft nu ook weer niet, zegt de premier.

206 reacties

 • Dirk Michiels

  1 jaar geleden
  Ik denk dat we er nooit meer van af geraken van corona we moeten er mee leren leven en de mondmaskers zullen ook nooit meer uit het straatbeeld verdwijnen
 • Marc Minne

  1 jaar geleden
  Het zou veel beter zijn dat het panel van virologen bepaald wat nodig is en wat gedaan moet worden. De regering deze zonder discussie uitvoeren enkel dan gaan we het virus onder controle krijgen. Politiekers willen hun achterban tevreden houden en dat is hier nu juist het probleem. Zoals het nu gaat hoop ik dat alle zorgverleners goed zijn uitgerust tegen September daar het grootste deel van onze medeburgers her gevaar ziet van covid-19 wanneer ze met een beademingstube in hun luchtpijp zitten.
 • Jean Leemans

  1 jaar geleden
  Als men rekent op het gezond verstand van de mensen ben je d’er aan voor de moeite... Volle terrassen, sommigen lijken één bubbel... Erg, heel erg... Is het dan zo moeilijk om eens één keer de regels te volgen?
 • Kallista Vanderveken

  1 jaar geleden
  Gewoon terug de horeca sluiten of verstrengen. Cijfers zullen wel zaken . Maar niemand zal de ballen hebben om dat te beslissen
 • Hans Van Hauwe

  1 jaar geleden
  Onze leiders die het land zouden moeten besturen zijn onbekwaam en durven geen verplichtingen doorduwen dat is het probleem. Denken alléén aan hun eigen belang!
 1. Vivaldi-partijen profiteren nog niet van populaire boegbeelden: “Die bonus moet je nu nog niet uitspelen”
  PREMIUM

  Vivaldi-partijen profiteren nog niet van populaire boegbeel­den: “Die bonus moet je nu nog niet uitspelen”

  Als het morgen verkiezingen zouden zijn, dan is Vlaams Belang nog steeds de grootste partij in Vlaanderen - al staat ze niet op haar hoogtepunt. De Vlaamse Vivaldi-partijen blijven kabbelen rond de 11 à 12%. Open Vld kan het feit dat ze de populairste politicus levert niet verzilveren, maar dat evengoed voor Vooruit. “Die bonus moet je pas uitspelen tegen de verkiezingen", aldus Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.