(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © ANP

Vanaf zondag ophokplicht na vaststelling vogelgriepvirus in ons land, ook voor gezinnen die kippen houden

Alle houders van pluimvee moeten dieren vanaf zondag 15 november ophokken of afschermen. Dat geldt ook voor gezinnen die kippen of duiven houden, meldt het FAVV zaterdag. Aanleiding is de vaststelling van het H5N8 vogelgriepvirus bij drie wilde vogels.

9 reacties

 • Cor Dierckx

  2 maanden geleden
  Wat ze met mensen niet kunnen want die mochten volop feesten en winkelen dat gaat met alle pluimvee op één dag het is werkelijk onvoorstelbaar in dit land. Hier zijn er nogal wat die kippen hebben ik heb nog niets gezien van ophokken.
 • ronny cockuyt

  2 maanden geleden
  Ze zouden beter een groot aantal mensen ophokken want er is toch bij velen niets aan te zeggen.Die blijven maar proberen door de mazen van het net te glippen met hun gedrag.En altijd de politiek de schuld geven is ook niet nodig want het is het gedrag van vele mensen.
 • Jos Dupont

  2 maanden geleden
  Hoe moet ik twintig kippen opsluiten ?? Of is het de bedoeling dat we er geen meer mogen houden?? En hoe lang gaat dat weer duren want verbieden daar zijn ze snel mee en daarna hoor je niets meer !
 • JEAN-PIERRE MAHIEU

  2 maanden geleden
  als ze nou eens zouden zeggen hoe je een park afsluit (grootte mazen en dergelijke) maar t is Belgie, ze weten het zelf niet. Boetes zullen weer a l'improvist gebeuren of liever niet want controleurs zijn er nog niet of ja die zitten in de contact tracing nu.
 • Jean-Pierre Vercruysse

  2 maanden geleden
  Heb sinds jaren enekele kippen (2 @ 3) welke een gesloten overdekte plaats hebben en een open plaats maar volledig afgeschermd met aangepaste draad rond, maar ook boven. Nooit problemen gehad... ze leggen mooie goede eieren!
 1. Ook bijkomende besmettingen vastgesteld bij testen in Kontich - Boete van 250 euro voor terugkeerders die zich niet laten testen

  Ook bijkomende besmettin­gen vastge­steld bij testen in Kontich - Boete van 250 euro voor terugkeer­ders die zich niet laten testen

  Het aantal besmettingen daalt voor het eerst in meer dan twee weken. Het aantal opnames en overlijdens blijven dalen. De Amerikaanse president Donald Trump heft het inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op: vanaf 26 januari moeten de reizigers wel nog een negatieve coronatest kunnen voorleggen om naar de VS te reizen. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden echter al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan. Herlees alle ontwikkelingen over het coronavirus van dinsdag 19 januari in onze liveblog.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis