Wie naar de markt gaat, zal vanaf zondag maar per twee ontvangen worden. De regel geldt ook voor jaarmarkten, braderijen, brocante- en rommelmarkten, en kermissen, meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (rechts).
Volledig scherm
Wie naar de markt gaat, zal vanaf zondag maar per twee ontvangen worden. De regel geldt ook voor jaarmarkten, braderijen, brocante- en rommelmarkten, en kermissen, meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (rechts). © Klaas De Scheirder/Photo News

Vanaf zondag nog enkel met twee naar kermis of markt, darts en snooker niet meer toegestaan op café

Wie naar de markt gaat, zal vanaf zondag maar per twee ontvangen worden. Dat blijkt uit het koninklijk besluit dat de jongste verstrengingen van de maatregelen tegen het coronavirus bevat. Wie op café gaat, zal niet meer mogen dartsen, snookeren, tafelvoetbal spelen of een gokje wagen aan een automaat. 

  1. ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken
    PREMIUM
    2

    ONZE OPINIE. Opstoot van apenpokken legt bloot dat we weinig échte lessen uit de pandemie trokken

    Een virus dat enkel na intens contact overgedragen wordt. Dat bij ons quasi geen dodelijke slachtoffers maakt. En waarvan maar enkele gevallen bekend zijn. Tot twee jaar geleden zouden de apenpokken enkel bij wetenschappers een onderwerp van belang zijn geweest. Corona zadelt ons nog zeker een generatie lang op met ‘virusangst’. Dat de wereld weinig échte lessen trok uit de pandemie, helpt niet om die vrees weg te nemen.