Steven Van Gucht, viroloog bij Sciensano (archiefbeeld ter illustratie).
Volledig scherm
Steven Van Gucht, viroloog bij Sciensano (archiefbeeld ter illustratie). © Photo News

Vanaf volgende week alleen nog dinsdag en vrijdag epidemiologische update van Sciensano

Gezondheidsinstituut Sciensano past de frequentie van de rapportering over de Covid-19-situatie aan. Vanaf 29 maart is er nog twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, een epidemiologische update. Dat laat Sciensano weten.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Corona-experts krijgen eindelijk tijd voor tangolessen, fietsen, lopen en bureaus opruimen: “Een hobby samen met mijn partner, dát heb ik gemist”
  PREMIUM

  Corona-ex­perts krijgen eindelijk tijd voor tangoles­sen, fietsen, lopen en bureaus opruimen: “Een hobby samen met mijn partner, dát heb ik gemist”

  Code geel vanaf maandag luidt het Rijk der Vrijheid in. Voor u, want het is afgelopen met mondmaskers en CST’s. Maar ook voor de corona-experts die de afgelopen twee jaar in de vuurlinie stonden. Eindelijk hebben ze opnieuw tijd voor alles wat ze hebben moeten missen - vrienden en familie, hobby’s en de onderzoeksdossiers die sinds het begin van de pandemie stof hebben liggen vergaren. “Voortaan mogen jullie mij enkel nog bellen over vier Russen.”
 1. Nu de coronacijfers opnieuw stijgen. Zo staat uw ziekenhuis ervoor: “UZ Leuven stelt niet-dringende ingrepen uit”
  PREMIUM

  Nu de coronacij­fers opnieuw stijgen. Zo staat uw ziekenhuis ervoor: “UZ Leuven stelt niet-dringende ingrepen uit”

  In een grotendeels mondmaskervrije samenleving lijkt corona even niet meer aan de orde te zijn, maar nu neemt het aantal besmettingen weer fors toe. Uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt immers dat er momenteel meer dan 2.000 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Maar wat is de oorzaak van die stijging, weegt de instroom op de normale ziekenhuiswerking en is er nog voldoende personeel? Onze redactie zocht het uit.