Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Geert De Rycke

Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven op reservelijst voor vaccin: wachttijden lopen al op tot meer dan een uur

Het onlineplatform QVax, waarop burgers kunnen aangeven op welk moment ze de komende weken beschikbaar zijn om snel naar het vaccinatiecentrum te komen, werd vandaag gelanceerd. Vaccinatiecentra die dosissen overhebben kunnen de mensen op deze lijst snel oproepen om zich te laten vaccineren. Het platform is enorm populair: wie zich op de reservelijst wil inschrijven, moet al langer dan een uur wachten. “Als u ziet dat u langer dan een uur moet wachten en u behoort niet tot de prioritaire doelgroep (65-plussers of risicopatiënten, red.), kom dan gerust nog eens terug over een uurtje of twee”, aldus Frank Robben, de topman van het eHealth-platform. 

143 reacties

 • dretie munkies

  7 maanden geleden
  Heb mijn vaccin gisteren gehad in het vaccinatiecentrum in de sporthal van Tournai, waar alles ondanks de felle toeloop, onberispelijk verliep ! Proficiat aan de inrichters !
 • Ludo Naert

  7 maanden geleden
  Gestart om 9 u deze morgen,348000 voor mij. Nu om 19 u nog altijd 161000 wachtenden voor mij. Dit betekent 10 uur wachten en nog maar halfweg. Typisch Belgische uitvinding. Sukkelaars. Gebakken lucht..
 • bart verhofstadt

  7 maanden geleden
  Nog net geen zeven (7) uur aan het wachten ... .
 • Martin Van Lersberghe

  7 maanden geleden
  Ook een manier om uw gegevens te bekomen door de overheid, GSM nummer en E-mail adres, zeg nu nog eens dat je dat niet hebt! Phishing noemen ze dat!
 • RITA DE BRUYN

  7 maanden geleden
  deze morgen begonnen om 9uur, 180000 wachtenden voor mij, nu staat de teller op 91000, weer een goed systeem dat men bedacht heeft, je kan alleen je provincie intikken en dan wachten en wachten....ondenkbaar...wie heeft dat bedacht?????