Ben Weyts
Volledig scherm
Ben Weyts © BELGA

Vanaf schooljaar 2022-2023 meer scholen voor buitengewoon onderwijs mogelijk

Vanaf het schooljaar 2022-2023 wordt het mogelijk om een nieuwe school voor buitengewoon onderwijs op te richten voor één doelgroep van leerlingen. Tot nu toe moest elke school buitengewoon onderwijs op minstens twee verschillende doelgroepen gericht zijn, wat in de praktijk een serieuze drempel was. De Vlaamse regering heeft dit beslist, zo meldt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

 1. Finn (3) zat vijf uur op de bus van en naar school: “We hebben nu tussenoplossing. Maar we vrezen dat één van ons z’n job zal moeten opgeven voor hem”
  PREMIUM
  Waarschoot

  Finn (3) zat vijf uur op de bus van en naar school: “We hebben nu tussenop­los­sing. Maar we vrezen dat één van ons z’n job zal moeten opgeven voor hem”

  Op zijn eerste schooldag zat Finn (3), een jongetje met autisme, ruim vijf uur op de bus richting Drongen. Op diezelfde eerste schooldag werd duidelijk dat dit onhoudbaar was. Intussen hebben zijn ouders Marnik en Kelly een tussenoplossing gevonden die enkele uren van het reistraject schaaft. “Maar eens hij thuis is, is er geen ruimte voor quality time. Eten, bad in, en bed in.”
 2. Premier De Croo verdedigt repatriëring IS-moeders en kinderen: “Zijn slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders”

  Premier De Croo verdedigt repatrië­ring IS-moe­ders en kinderen: “Zijn slachtof­fer van fatale beslissin­gen van hun ouders”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) verdedigt de repatriëring van IS-moeders en hun kinderen uit de kampen in Syrië. “Het gaat over kinderen jonger dan 12 jaar”, verklaarde hij donderdag in de Kamer. “Ze zijn het slachtoffer van fatale beslissingen van hun ouders.” Hij kreeg de steun van Ecolo-Groen. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang zijn vierkant tegen.