BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vanaf nu nultolerantie op zeven plaatsen: minister Van Quickenborne kondigt testproject snelheidscontroles aan

Op zeven autosnelwegtrajecten, vijf in Wallonië en twee in Vlaanderen, zullen de trajectcontroles vanaf vandaag/woensdag altijd actief zijn. Iemand die 129 km/u rijdt of meer zal op deze plaatsen dus altijd een boete krijgen. Het gaat om een proefproject, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Verwacht wordt dat er vijf keer meer bestuurders tegen de lamp zullen lopen.

149 reacties

 • ronny joosen

  1 maand geleden
  Weeral kassa kassa voor onze witteboordcriminelen .
 • Bart Werbrouck

  1 maand geleden
  De technische foutenmarge van de flitscamera's bedraagt zes kilometer per uur indien je maximaal honderd kilometer per uur mag rijden. Rij je meer dan honderd kilometer per uur? Dan bedraagt de marge zes procent op de toegelaten snelheid. Reken zelf uit hoe rap je mag rijden, en tel de afwijking van de kilometeraanwijzer in jouw wagen erbij. Bijvoorbeeld 6 km/h bij zomerbanden en 10 km/h bij winterbanden. Ook een verschil bij nieuwe tov versleten banden. Best eens nagaan met een los gps apparaat
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Vrees dat Quicky in Wallonie weinig te vertellen heeft,ze zullen wel even ja ja knikken ,eens zijn achterste gedraaid doen Walen toch wat ze willen en Vlaamse bemoeienissen in Wallonie werken sowieso niet.
 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Ze moesten de boetes verdubbelen. Na 3 x te snel rijbewijs voor een maand kwijt.
 • Ludo Hermans

  1 maand geleden
  Dan ook nultolerantie voor politici op hun sjoemel-trajecten!
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Vijftien personen met alcoholintoxicatie binnengebracht op spoeddienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”
  Play
  Hasselt

  Vijftien personen met alcoholin­toxi­ca­tie binnenge­bracht op spoed­dienst in Hasselt: “Dit is intriest, alsof de miserie nog niet groot genoeg is”

  In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vijftien personen binnengebracht met een alcoholintoxicatie. De spoedartsen zijn niet te spreken over het gedrag van de feestbeesten. “Bovenop de miserie met corona vinden sommigen het ook nog nodig om onze spoedverpleegkundigen en artsen hiermee te belasten”, zucht woordvoerster Lieve Ketelslegers.