Getty/Photo News
Volledig scherm
© Getty/Photo News

Vanaf nu is omikronvariant dominant in ons land: “Komende dagen gaat het snel evolueren”

CoronavirusHet aandeel van de omikronvariant van het coronavirus en dat van de deltavariant is momenteel gelijk. De omikronvariant zal vanaf nu de bovenhand nemen. Dat voorspelde biostatisticus Geert Molenberghs in VTM Nieuws. Molenberghs verwacht dat 90 tot 95 procent van de besmettingen tegen het einde van het jaar met de omikronvariant van het virus zal zijn.

53 reacties

 • ROBERT MEYER

  11 maanden geleden
  De cijfers dalen nog altijd,omicron-variant symptomen hetzelfde als een gewone verkoudheid van de griep hoort ge niets meer de toekomst ziet er terug stukken beter uit.
 • Hilde Claes

  11 maanden geleden
  Haal de media experten nu eens eindelijk uit het zicht. Het enige wat ze doen is paranoia zaaien en ervoor zorgen dat de hele corona-omicron toestand zolang mogelijk duurt zodat ze niet terug naar de achtergrond worden verwezen. Nu zou je je al moeten laten testen met een doodgewone snotverkoudheid (cfr Van Ranst). Echt waar, we hebben nu al getekend voor die derde prik, laat ons eindelijk met rust. Al die onrustzaaiers zouden best zelf eens (zover mogelijk aub) op vakantie gaan.
 • Christian Vandenbloock

  11 maanden geleden
  Omicron-variant maakt dus ook bij ons veel minder ziek , volgens een recente britse studie , tot 70 % minder ziekenhuisopnames . Virus is dus duidelijk "kracht" aan het verliezen . En nu lees ik dat onze premier het toch overweegt om vaccinatie te verplichten . Waar slaat dat in hemelsnaam op ? Vooral wetende dat de bestaande vaccins besmetting met Omicron veel minder tegenhouden en zelfs met "booster" na een tiental weken nog afneemt . Dit heeft duidelijk niets meer met gezondheid te maken !!
 • Johan Janssen

  11 maanden geleden
  Laten we met 5000 man samen komen anders. Steek die organisatoren in de bak kunnen ze daar wat acteren.
 • Frans Peeters

  11 maanden geleden
  Voor het tweede jaar op rij geen griepgevallen in ons land, dat is toch eens goed nieuws?