Beeld ter illustratie. De avondklok in de binnenstad van Gent.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De avondklok in de binnenstad van Gent. © Wannes Nimmegeers

Vanaf morgen mogen terrassen weer open en verdwijnt de avondklok

Zaterdag gaat een volgende reeks versoepelingen van de coronamaatregelen in. Zo mogen onder meer de horecazaken hun terrassen weer openen onder strikte voorwaarden en wordt de avondklok vervangen door een samenscholingsverbod. 

10 reacties

 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Zal leuk zijn als er bakken regen uit de hemel valt. Mondmasker, paraplu, regenjas....heel aangenaam.
 • Bjorn Daelemans

  1 maand geleden
  @Van Oevelen waarom sluit alles als een mondmasker helpt tegen besmetting ?
 • johan van Oevelen

  1 maand geleden
  @Johan: het masker is om anderen niet te besmetten (dus ook al ben e gevaccineerd, draag je je masker tot de groepsimmuniteit er is of voldoende mensen gevaccineerd).
 • Johan Dewolf

  1 maand geleden
  Zo vlug mogelijk vaccinatiepas invoeren zodat er steeds meer en meer mensen dagelijks ontspannen en ongemaskerd van de horeca kunnen genieten. En personeel ook vlug vaccineren voor oa het zicht van de waitresses..
 • Jan Van Gent

  1 maand geleden
  Politieke dwaasheid. Wat zullen die aantal weken nu als verschil maken terras waar amper volk kan zitten bij veel cafes en het risico op besmetting is nog veel te groot.
 1. Plexischermen tussen tafels mogen dan toch niet: horeca razend over beslissing
  Play

  Plexischer­men tussen tafels mogen dan toch niet: horeca razend over beslissing

  Horeca én steden reageren misnoegd op de aankondiging van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dat er géén plexischermen tussen tafels op terrassen mogen staan om ze zo dichter bij elkaar te kunnen zetten. Volgens het protocol dat de horeca eerder ontving, mocht dat wel. Verschillende burgemeesters laten weten het verbod niet te zullen handhaven. “Dit een dag voor de opening van de terrassen op uw bord krijgen is onbegrijpelijk”, zegt de Gentse burgemeester Matthias De Clercq (Open Vld). “We gaan daar nu niet op handhaven.”